Monday, September 17, 2012

PuolivuotiskatsausPinon päällimmäinen juhlii tänään puolivuotisia – hip, hip, hooray! Enpä olisi ensimmäisen postauksen tehtyäni arvannut, kuinka mukavaa kirja- ja teeblogin kirjoittaminen onkaan ja kuinka kivoja uusia tuttavuuksia ja mahdollisuuksia blogin kautta on ilmaantunut. Hienojen suomalaisten kirjablogien maailmassa Pinon päällimmäinen on tietysti vielä aika pieni baby, mutta olen silti innoissani  tästä lyhyestäkin taipaleesta. 

Juuri sopivasti puutarhakin on päättänyt loistaa. Vakavasti kuluvan vuoden sairastellut hibiskus on vihdoin jaksanut luoda kukan. Olin todella huolissani sen selviytymisestä, mutta nyt on onneksi monta nuppua aluillaan ja terveitä lehtiä ympäriinsä. Kaksi vuotta hiljaiseloa ruukussa viettänyt Desert Rose on myös innostunut kukkimaan. Pinkit kellomaiset kukat ovat upeat. Lisäksi tiedossa on myös kevään viimeiset mansikat. Kohta aurinko on jo niin kuuma, että tuollaiset hennot kasvit ovat mennyttä vaikka niitä kuinka kastelisi. Hyvästit ovat siis edessä salaateille ja suurimmalle osalle yrteistä.

Toipilas, jonka kukkia olen kaivannut pitkään.

Hello, hello! Uusi tuttavuus.

Nam.


Juhlan kunniaksi seuraa blogin yleiskatsaus ja hieman statistiikkaa:

 • Blogin suurimmat lukijaryhmät merkkaavat kätevästi kompassin pääilmansuunnat: pohjoisessa Suomi, idässä Venäjä, etelässä Australia ja lännessä Yhdysvallat. Koillinen, kaakko, lounas ja luode on siis vielä otettava haltuun ennen kuin täydellinen maailmanvalloitus on tehty – bruhahahahaahaaaa! :)   

 • Lukijoita ylivoimaisesti eniten kiinnostaneet postaukset ovat:Totta vai tarua?


 • Kirjat, jotka ovat tehneet minuun erityisen vaikutuksen viimeisen kuuden kuukauden aikana (ei missään järjestyksessä): 


Anna Funder: All That I Am

Herrmann Hesse: The Journey to the East


Sofi Oksanen: PurgeSalman Rushdie: Luka and the Fire of Life • Uudet teelöydöt, joista innostuin:

Madame Flavourin Green, Jasmine and Pear

Japanilainen pikateejauhe.

The English Tea Shopin uutuudet.


Kirjoittajan 6 kuukauden bloggaamisesta selviytymisen kunniaksi järjestetään tietenkin pieni arvonta. Palkintona on paketti Adore Tean Rainforest Magic -teetä (sitä nautittiin täällä) ja Tupperwaren kätevä  muovinen, isolehtisille teille sopiva teesiivilä. Jos palkinto lähtee Australian ulkopuolelle, saa voittaja vielä kaupan päälle 10 Short Stories You Must Read in 2011 -kirjan, joka on osa Australian hallituksen Get Reading! –kampanjaa.  Novellikokoelman kaikki kirjailijat ovat australialaisia. Osallistua voi kommentoimalla tähän viestiin ja rekisteröitymällä lukijaksi, jos ei ole vielä ehtinyt niin tehdä. Arvonta suoritetaan lauantaina 29 syyskuuta. 

Onnea arvontaan - ja kiitos että olet jaksanut lukea blogia!

(Edit 18 Sep: RSS-feedin tilaajat saavat myös osallistua arvontaan. Olisi kuitenkin mukavaa, jos mahdollisimman moni voisi rekisteröityä lukijaksi. On jotenkin hauskempaa kirjoitella, kun näkee oikealla olevasta palkista kuvia, tai ainakin jonkilaisia symboleja, ja tietää, että blogia lukevat ihan oikeat ihmiset! Itselleni rekisteröityminen oli juttu, jota mietin aika pitkään ihan vain siitä syystä, että en tiennyt kuinka koko homma toimii ja kuinka paljon henk koht infoa rekisteröitymisellä antaa muiden luettavaksi. Nyt tiedän, ettei se ole iso juttu ollenkaan, eli rohkeasti vain mukaan! Minäkin olen vielä ihan bloginoviisi!)

19 comments:

 1. Lämpimät onnittelut puolivuotiaalle, inspiroivalle ja viihtyisälle blogillesi! Olen saanut täältä monta lukuvinkkiä, ja kävin vielä kurkkimassa nuo "puolen vuoden parhaasi", sieltä löytyi lisää.

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Kiitos ja kiva että olet löytänyt täältäkin luettavaa! Olet mukana arvonnassa.

   Delete
 3. Onnea puolivuotiaalle!

  Onpa kaunis toipilas.

  Mukana ollaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. On ihana nähdä jälleen nuo kukat, joita on yleensä paljon koko vuoden ympäri. Kirvat ja kaikenlaiset muut taudit saivat raukan ihan lehdettömäksi rangaksi, mutta onneksi jatkoimme taistelua ja nyt näyttäisi elämä taas voittavan. Kukan väri näyttää eri screeneillä erilaiselta. Oikea väri on enemmän sellainen persikkainen eikä niin pinkki kuin tuossa kuvassa.
   Olet mukana.

   Delete
 4. Onnea blogille. Arvonnassa mukana toivottavasti :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Jos vielä rekisteröidyt oikealla lukijaksi, olet mukana arvonnassa. (Ja kerro ihmeessä, jos olet jo rekisteröitynyt ja 'Followers'-kohdassa on vain jotain häikkää. Se on temppuilut viime päivinä.)

   Delete
 5. Hei. Olen lisännyt sähköpostiosoitteeni tuonne, joten uudet tekstisi tulevat mailiini. Käytän tietokoneessa ruudunlukijaa ja Bloggerin muutosten myötä varsinainen lukijaksi rekisteröinti on mennyt tosi hankalaksi, joten siksi en lukijoissasi näy.

  Mulla on tuon ongelman takia suuri määrä blogeja selaimen kirjanmerkeissä :).

  ReplyDelete
 6. Onnea puolivuotiaalle! Ihania kukkasia. Ja teetä! Minulle tulee täällä aina ihan kauhea teenhimo, kuten olen tainnut sanoakin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Teenhimoa tartutan oikein mielelläni :) Onnea matkaan arvontaan!

   Delete
 7. Toivottavasti tällaiselle Blogspot-maailman ulkopuoliselle riittää pelkkä kommentointi... Itse käytän GoogleReaderia, josta sinunkin blogisi RSS-feed löytyy. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ok, muutan sääntöjä juoksussa: RSS-feedin tilaajatkin saavat osallistua :)

   Delete
 8. Onnea todella mukavalle puolivuotiaalle! Arvonnassa tietysti mukana :)

  ReplyDelete
 9. Paljon onnea, puolivuotias! Osallistun arvontaan.

  ReplyDelete
 10. Onnittelut! Olen mukana arvonnassa.

  ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!