Wednesday, November 28, 2012

Bloggarin anatomia (eli ihan liikaa minusta, taas)

Kukkapillin Hippu ja Opuscolon Valkoinen Kirahvi saivat teekupin tärisemään hienoilla tunnustuksillaan. Suuret kiitokset siis molemmille. Olen nyt mennyt jo aika sekaisin näistä haasteista ja blogin lukijat tietävät jo ehkä ihan liikaakin omituisia asioita minusta. Mutta laitetaan nyt vielä kerta kiellon päälle.

Hippu oli paketoinut kätevästi yhteen kaksi tunnustusta: A Blog With Substance ja Liebster Award. Käytän samaa taktiikkaa ja paljastan yhdistettynä 19 ytimekästä mitä-mieleen-juolahtaa -asiaa itsestäni. Samalla blogini jää näiden tunnustusten hautausmaaksi. Anteeksi, että olen spoil sport. Liebeä lähetän kuitenkin roppakaupalla kaikille loistaville bloggareille joiden areenat ovat listattuna tuossa oikealla.  


Ok, faktoihin siis:

1)   Minulla on metrin pituiset hiukset, johon on syynä mukavuudenhalu: niille ei  tarvitse tehdä harjaamisen lisäksi muuta kuin trimmaus kerran-pari vuodessa.
2)      Rullaportaissa täytyy kävellä.
3) Olen ollut pari viikkoa karmeassa koukussa eräisiin taivaallisiin italialaisiin suklaakekseihin.
4) Kun asuin Adelaidessa, silloinen pomoni kertoi minulle Somerton Manista. Tosielämän mysteeri on kiehtonut minua jo vuosia ja pohdin sitä aika ajoin.
5)    Yksi työkavereistani on kuin ilmetty PSY (Gangnam style) ja hän on saanut kuulla siitä aika usein…
6)      Rakastan joulua, jouluruokia, joulukoristeita ja lahjojen ostoa.
7)      Toivon, että jonain kauniina päivänä pystyisin joogaamaan säännöllisesti.
8)      Unettomuusjaksoista olisi mahtavaa päästä eroon.
9) Pidän värikkäistä ja kuviollisista vaatteista, joissa uskottelen olevani papukaijamaisuudesta huolimatta tyylikäs :)
10)  Olen joka päivä iloinen siitä, että saan olla niin mahtavassa työpaikassa ja siellä hienojen ihmisten ympäröimänä. Tuskin tulee toista samanmoista paikkaa vastaan tulevaisuudessa.
11)   Ihailen kaikkia kirjan kirjoittaneita.
12) Jännitän hiukan tulevaa muuttoa: meillä on avoin ovi edessä sen suhteen minne menemme ja milloin, mutta muuton aika on lähestymässä.
13)   Uskon siihen, että universumi on hyvä ja kaikella on jonkunlainen tarkoituksensa.
14)   Inhoan syvästi kokolattiamattoja: meillä jopa ruokatilassa on kokolattiamatto!
15)   Minusta olisi hienoa osata enemmän nippelitietoa Australian kasveista ja linnuista.
16) Ulkomailla asuessa Suomen lehtiuutisten lukeminen on saanut minut pelokkaaksi: ilmapiiri vaikuttaa todella väkivaltaiselta, itsekkäältä ja suvaitsemattomalta. Ja ‘suvaitsevainen’ näyttäisi olevan nykyään kirosana!
17)   Lapsena söin aina spagettia sinapin kanssa. Inhosin ketsuppia!
18) Unet ovat hirveän mielenkiintoisia: ajatelkaa kuinka suuri osa elämästä vietetään unimaailmassa (varsinkin sellaiset onnelliset hyvinnukkujat!)
19)   Haaveilen sapattivuodesta, jonka viettäisin lukien, matkustellen, teetä juoden ja ystävien kanssa rupatellen.


Valkoisen Kirahvin Sunshine Award onkin helpompi pähkinä purtavaksi, sillä kysymykset olivat valmiina:

1)      Mistä unelmoit? Omasta sopivan kokoisesta puutarhasta, josta saisin tehdä kauniin ja rentouttavan paratiisin. (Nyt asumme hiekkadyynin päällä, joten kaikki on istutettava ruukkuihin.)
2)      Kolme tärkeintä asiaa arjessasi? Ystävät, lapsi ja luonto.
3)      Jos ryhtyisit kaksoiskansalaiseksi, mikä olisi toinen kotimaasi? Olen jo ehtinyt, ja lukitsen saman: Australia.
4)      Elämäsi parhain saavutus? Itseni haastaminen tekemään sellaisia asioita, joita olen arastellut. Astuminen omannäköiseni elämän polulle.
5)      Suosikkiharrastuksesi? Mikä tahansa ulkona tehty juttu.
6)      Suosikkimusiikkisi? Olen kaikkiruokainen. Viimeaikoina on kuulokkeissa ollut Chromaticsin Kill for Love –albumi. Tämä taas on Sofia Jannokin hyväntuulen ikisuosikkini.
Huh, tähän urakkaan kului ikuisuus, ja nyt menen kyllä keittämään teetä! Illat olen muuten viettänyt Salman Rushdien muistelman, Joseph Antonin parissa. Siitä lisää myöhemmin, mutta tässä välissä on mainittava, että kirja on aivan mahtava kuvaus paitsi elämästä, myös absurdista ja hengenvaarallisesta tilanteesta, johon kirjailija voi oikeasti tässä maailmassa joutua.

10 comments:

 1. Täällä toinen samanmoinen pitkähiuksinen rullaportaissa kävelijä, joka ihailee kaikkia kirjan kirjoittaneita ja kulkee omalla polullaan. :)

  ReplyDelete
 2. Mukava, että ennätit vastailemaan. Lupaan antaa sinulle haasterauhan hetkeksi. ;) Ihania ajatuksia ja ihastuttavalta kuulostaa tuo dyynin päällä asuminen.

  Ensilumi on täällä - toivottavasti se pysyisi maassa edes hetken. Lumilumilumi! Puhallan yhden hiutaleen sinne aurinkoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, vähemmästäkin menee pää sekaisin ;-)

   Dyynin päällä asuminen on, hmmmm, mielenkiintoista. Esimerkiksi osa takapihan pation tiilistä 'romahti' kuoppaan pari vuotta sitten, kun rankkasade huuhtoi ison kasan hiekkaa mennessään...

   Tartutit lumi-innostuksen! Hienoa! On ikävä sitä puhdasta valkoisuutta!

   Delete
 3. Olipa taas kiva lukea näitä!

  Onkohan ketään toista, joka olisi syönyt spagettia sinapin kanssa? :-D

  Minustakin unet ovat tosi mielenkiintoisia. Olen joskus kirjoitellut niitä ylöskin, ja aina silloin tällöin näen myös selkounia, joissa tiedän näkeväni unta ja joissa voin itse päättää, mitä haluan tehdä. Oletko sinä koskaan nähnyt niitä?

  Meinaatteko muutta Australian rajojen sisäpuolella vai ulkomaille? Anteeksi uteliaisuuteni... :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tajusin juuri, että anonymiteettini taitaa olla mennyttä tuon sinappipaljastuksen jälkeen :) En tiedä onko koko maailmassa ketään muuta, jota tuo makuyhdistelmä olisi miellyttänyt...

   Vai kerran olen nähnyt tuollaisat 'voin tehdä mitä vain'-unta. Se oli hienoa. Mutta eniten rakastan lentämisunia, joissa siis osaan yhtäkkiä lentää. Ah sitä vapauden tunnetta ja niin kätevää liikkua paikasta toiseen!

   Muutto tulee todennäköisesti tapahtumaan maan sisällä, mutta oikeastaan mikään ei ole poissuljettua. Katsotaan mitä tapahtuu.

   Delete
 4. Ne on sitten pitkät hiukset ne. Minullakin on aina ollut pitkät hiukset, mutta ei nyt kuitenkaan metrin mittaisia. Syy siihen on se, että en osaa föönailla enkä muutenkaan laittaa tukkaani. Niinpä minulla on yleensä aina joku suttunuttura tai sitten poninhäntä.

  Olisipa mielenkiintoista nähdä sinun kirjava olemuksesi:). Minä mietin, että kehtaisiko sitä laittaa arkeni-asut postauksen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla myös rajalliset hiustenlaittotaidot ja -intressit :-) Yksi lempinimeni töissä onkin "tsunami-hair", joka saadaan aikaan kiitämällä fillarilla töihin suoraan suihkusta kovassa tuulessa. Voit kuvitella :)

   Ehkä hiukan liioittelin tuosta kirjavuudesta. En ole kovin mielenkiintoisen näköinen. Mutta kukkakuoseja rakastan ja muitakin hauskuuksia pukeutumisessa. Huomasin juuri muutama viikko sitten, että en edes muista milloin minulla viimeksi olisi ollut kaapissa mustat kengät.

   Sinä olet kyllä blogissasi aina niin fiinin näköinen!

   Delete
 5. Ei ollenkaan liikaa vaan ihan sopivasti :) Tykkään lukea blogeja, joilla on selkeä teema, mutta siitä huolimatta on kiva päästä kurkistamaan välillä bloggarin persoonaankin.

  Terkuin rullaportaissa (vasemmalla!) kävelevä, kirjan kirjoittaneita arvostava säännöllisestä joogasta haaveilija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :-D Kauhean vaikeaa vain keksiä noita 'satunnaistotuuksia', ainakin ensimmäisen kymmenen jälkeen. Hauskaa, että yhtäläisyyksiäkin löytyy!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!