Tuesday, November 6, 2012

Se on ohi!

Siis tämän vuoden Melbourne Cup. Tai no, kisa ja loppumetrit pyörivät vielä varmaan tämän päivän melkein joka kanavalla, ja huomenna on syväanalyysiä odotettavissa lehdissä. Seuraa heikkolaatuinen kuvakooste duunipaikan Cup-juhlista. Ruo'ista, juomista ja asuista en ehtinyt tiimellyksessä ottaa kuvia.


30 sekunnin juhlakampaus härpäkkeellä ja epäonnistunut zoomaus - käsivarsi ei taipunut kauemmaksi...

Heppojen esittelyä - jännitys tiivistyy.

Sitten lähtivät laukkaan.

Tuttuja kasvoja katsomossa.

Meillä oli kovat panokset pelissä :)
Pokaali meni Green Moonin omistajille.
Kisahan on suhteellisen nopeasti juostu, mutta jännitys ja tunnelma on huipussaan pitkään ennen lähtöä. 'The wrap up" -otsikon alta voi katsoa voittajan suorituksen täällä. Green Moon jockeynään Brett Prebble veivät 2012 ykkössijan. Tänä vuonna nauratti erityisesti puheet. Pokaalin tuli ojentamaan hänen korkeutensa Cornwallin herttuatar Camilla, ja kiitospuheissa jokainen tietenkin tunnusti korkea-arvoisten vieraiden läsnäolon. Mutta: mikä olikaan Camillan virallinen titteli? "Prince and princess..um..duchess", "Prince Charles and... um...Camilla" Eivät kuninkaalliset varmaan olleet kauhean tyytyväisiä kaukaisten alamaistensa yleissivistykseen ja rentoon asenteeseen... :)

Onneksi työpaikan vedonlyönti on armollisempaa kuin oikea: myös viimeiseksi tullutta hevosta voittajaksi veikannut voittaa. Minä sain kuin sainkin tänä vuonna tuon säälivoiton!

10 comments:

 1. Oli tosi kiinnostavaa lukea tämä ja katsoa kuvia. Niin se "emämaa" on siellä läsnä - ja hieno juhlakampaus sulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmittaa etten ollut varautunut kunnon kuvareportaasin tekoon, kuvauskohteita olisi ollut hurjasti, mutta kännykän kanssa vain mentiin ja sampanjalasi toisessa kädessä :-)

   Kiitti kehuista, kampaus on superhelppo: letti, neljä pinniä ja höyhenjutska. Luonnossa vielä hienompi kuin kuvassa ja todellakin saa kasaan alle minuutissa. Pika-glamouria ;-)

   Puheissa takeltelu yli 100 000 katsojan ja miljoonien tv-yleisön edessä oli hiukan huvittavaa, mutta toisaalta kuvasti hyvin aussien suhdetta kuninkaallisiinsa (evvk). Mutta toisaalta eipä sitä laukkakisoissa omistajat etukäteen tiedä, josko joutuvat lavalle mikin eteen.

   Emämaa-juttu on mielenkiintoinen. Taidan kirjoittaa siitä jotain lähitulevaisuudessa.

   Delete
 2. Upeat kutrit tosiaan! :) Kirjoita vaan emämaasuhteesta, minua ainakin kiinnostaisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :-D
   Jep, laitan siitä kyllä jotain. Sehän kiihdyttää täällä mieliä säännöllisesti ja silloin tällöin on asiasta äänestettykin, minkä tuloksena tilanne säilyy samana. Syy SAATTAA olla siinä, että lukuisat Australiassa asuvat tai vierailevat britit saavat myös äänestää puolesta tai vastaan...

   Delete
 3. Ihana kampaus - ja vau, oot päässy noin lähelle kuninkaallisia =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Välimatkaa ainoastaan muutama tuhat kilometriä :-) Itse asiassa Helsinkikin taitaa olla lähempänä Buckinghamia, kuin minä Charlesia ja Camillaa tänään! Mutta siis samaa kisaa seurattiin, ja olo oli kyllä lähes kuninkaallinen!

   Delete
 4. Hieno kampaus, tuollaisen kun osaisi itsekin laittaa. Pitääpä alkaa harjoittelemaan! :)

  Emämaasuhteesta kiinnostaisi kuulla ehdottomasti lisääkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja on tosiaan ihan easy, peasy, lemon squeezy! Tee letti (ei tarvitse kiinnittää mitenkään), kieputa littanaksi kasaksi ja laita letin pää sinne sisään piiloon, pinnit kaikkiin ilmansuuntiin että pysyy kasassa - valmis!

   Emämaa-juttu siis tulossa yleisön pyynnöstä ;)

   Delete
 5. Replies
  1. Suuri kiitos! Ja helppo kuin mikä, katso edellinen vastaus.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!