Thursday, February 28, 2013

Mukavuuksia

Kymmenen ihanaa lempiasiaa –haaste saapui hiukan aikaa sitten sekä Mari A:n kirjablogista, että Opuscolosta. Marin musavideoita kannattaa muuten käydä kurkkaamassa, jos haluaa energiselle tuulelle ja Opuscolon ihanista vastauksista ja kuvista saa taas tarpeen mukaan juuret ja siivet :-)
 
Haasteen säännöt siis menevät tällä lailla:

1. Tehtävänä on listata kymmenen lempiasiaa.
2. Lähetä haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille
      3. Muista nauttia listaamistasi asioista mahdollisimman usein.

Päätin nyt jättää sellaiset ylevät, henkisemmät ja syvällisemmät asiat pois listalta ja keskityn vain dekadenssiin ja materiaan ;-) Asiat eivät ole tärkeysjärjestyksessä. Minut saavat hyvälle tuulelle seuraavat ihanat asiat:

1.       Hajuvedet
Rakastan kauniita tuoksuja. Kylppärin nurkkaukseni kielii, että lempituoksuni ovat kukkaisia ja puuterisia. Jostakin syystä kaikki tuonlaiset hajuvesipullot näyttävät olevan vaaleanpunaisia? Suosikkejani ovat tällä hetkellä L’Occitanen Delice des Fleurs, Cerisier Princesse ja Fleurs de Brignoles. Poikkeuksen tuoksumaailmaani tekee Diptyquen Eau Duelle, joka on pippurinen ja mausteinen.

Kuva: http://www.ehow.com/how_2034434_pheromones-perfume.html


2.       Kynsilakat
En juurikaan osaa/jaksa meikata. Kun yritän, minusta tuntuu aina, että näytän aivan klovnilta! Sama reaktio tulee myös ammattilaisen työn seurauksena, eli oikeanlainenkaan meikkaaminen ei sovi minulle. Kynsilakoista kuitenkin pidän. Oikeastaan kynsilakkahuuma syntyi vasta mini-me:n ja muiden ikäistensä inspiroivana. Eri väreillä on kiva kikkailla ja hyvintehty lakkaus piristää vakavan arjen harmautta.


Kuva: http://nymag.com/fashion/fashionables/67269/


3.       Kukat
Ei tarvitse olla leikkokukkia. Minusta on ihanaa katsella kauniita puutarhoja ja nuuskia kukkien tuoksua ohikulkiessani. Oikeastaan pidänkin enemmän elävistä, kasvavista kukista. Leikkokukat ovat toki kauniita, mutta tulee suru puseroon, kun ne lopulta nuupahtavat.


Kuva: http://www.abc.net.au/news/2012-09-24/carnival-of-flowers2c-toowoomba/4276948


4.       Elokuvat
Edullinen transportaatio ajassa ja paikassa. Melkein kuin pieni ruumiistairtautuminen. Mielenliikutuksia, elämyksiä, tajunnan laajentumista. Voisin asua elokuvateatterissa. Koskee tosin vain hyviä elokuvia.


Alkuperästä ei tietoa...
  

5.       Ruumiin liike
Ei rehkimistä tai pakkopullaa, vaan luonnollista, parantavaa liikettä. Pieni venytys tai hypähdys silloin tällöin pitää päänupin kunnossa ja mielenkin vetreänä. Toivon olevani isona tai chi –mummo!


Kuva: http://people.howstuffworks.com/tai-chi.htm


6.       Kauniit teekupit
Käyttötaidetta. Kauniista kupista virtaa ja tarttuu kauneus. Kun se on vielä täynnä hyvää teetä ja hetki on kiireetön, voi kokemusta verrata meditaatioon.

Kuva: http://www.weddinggiftsdirect.com.au/tea-and-coffee-services/jasper-conran-for-wedgwood/


7.       Pyörä
Maailman paras keksintö. Sillä pääsee saastuttamatta paikasta toiseen ja ehtii katsella maisemiakin.Kuva:  http://melbournecommunities.org.au/whatbike.html


8.       Korvatulpat
Ilman niitä en voisi nukkua sitä vähääkään, minkä saan nukuttua. Kulkevat mukana aina ja tulee paniikki, jos ovat unohtuneet. Niillä tilkitsen muun maailman pois pääni sisältä ja saan kauan kaipaamaani hiljaisuutta ja rauhaa. Joskus käytän niitä päivisinkin, jos on liian meluisaa. Silloin tällöin ne ovat unohtuneet päähän esim kauppareissuilla, mutta ohikulkijoiden katseista huomaa aika äkkiä, milloin näin on käynyt ;-)


Kuva: http://www.globaltravelproducts.com.au/store/alpine-swimsafe-reusable-earplugs.html


9.       Hyvälaatuiset, kauniit lakanat
Ja puhtaat vielä! Tuovat aina hymyn huulille ja lupauksen, toiveen nautinnollisista yöunista. Valitettavasti olen sellaisessa elämäntilanteessa, että muuta äksöniä lakanoissa tuskin tulee tapahtumaan :-D


Kuva: http://www.manchesterwarehouse.com.au/bed/sheets/lux-koln-400thc-egyptian-cotton-sheet-set-range


10.   Kylpyamme tai sauna
Jompikumpi, tai vaikka molemmat on oltava. Taattu rentoutus ja puhtaus, kehon ja mielen nollaus.
 

Kuva: http://www.bornrich.com/entry/top-10-high-tech-luxury-bathtubs-drench-with-gizmos-and-of-course-water/


Aika monella on tämäkin haaste jo kiertänyt, joten tarjoan tätä nyt vapaasti kaikille halukkaille!

10 comments:

 1. Kynsilakat, pyörä ja sauna! Ihania, minullekin tärkeitä! =D Hajuvesistäkin tykkään, mutta yleensä minulla on vain yksi pullo käytössä, jota käytänkin sitten pitkään. En tahdo raaskia ostaa enempää. =D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullekin tämä hajuvesillä ilottelu on aika uutta ja olen ollut pitkään yhden pullon naisia ;-) Mutta viime vuosina ihastuin niin kovasti noihin L'Occitanen tuoksuihin, että päätin investoida kunnolla! Ihmettelen kyllä, että taitavat hajuvedet mennä minulla vanhoiksi ennen kuin saan ne loppuun, vaikka melkein joka päivä ruiskaisenkin. Kuinka ihmiset saavat useamman kuin yhden pullon loppuun vuodessa? Montako kertaa päivässä silloin lisätään hajuvettä, vaiko kerralla reilusti? Suosin muuten pienempiä pulloja juuri tuosta syystä. Olisi ihanaa, jos saisi esim 30ml pulloja kaikista tuoksuista!

   Delete
 2. Puhtaat kauniit lakanat eivät kyllä varmaan lakkaa koskaan ilostuttamasta! Luksusta pujahtaa niiden väliin <3

  ReplyDelete
 3. Miten tässä ei ole mukana kirjoja? Olen hämmentynyt. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jenni, yritän tällä keinoin tehdä blogistani yllätyksellisen ;-P
   Ajattelin, että kirjat ja tee ovat tietenkin aina numero uno, mutta kaikkihan sen jo minusta tietävät, ja olisi tylsää lukea samasta asiasta aina vain!

   Delete
 4. Ihania hyvänmielen asioita! Arjen luksusta, sanoisin! :) Niillä on moni arkinen päivä pelastettu, onneksi. Ei se aina tarvitse olla ylevää!

  Ihana, että ehätit vastailemaan. Näitä on niin mukava lueskella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain. On myönnettävä, että tuota kymmenettä kohtaa oli hankala keksiä, eli aika vähästä sitä olisi onnellinen, noin materian suhteen. Vaikka tosin jätin listasta teen (melkein) ja kirjat pois.

   Delete
 5. Kynsilakan laittamisesta on tullut minulle pieni iltarutiini, kun istahdan sohvalle rentoutumaan. Vaihdan väriä usein, tunnelman mukaan. Uskomatonta, miten hyvästä kynsilakanväristä voi tulla onnelliseksi. :D

  Toinen tuttu kohta olivat sitten nuo hajuvedet. Luin joskus jostain, että osasyy kaamosmasennukseen olisi talvikauden hajuttomuus. Minä heti uskoin siihen, tuoksut vaikuttavat niin vahvasti mielialaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau, en ole tuosta kaamosmasennusyhteydestä kuullutkaan. Varmasti se on totta. Todella mielenkiintoista! En ole koskaan edes ajatellut talvea tuolta hajuttomuuden kannalta. Onkohan tutkittu, ovatko hajuveden käyttäjät vähemmän masentuneita, kuin naturellit?

   Hitsi, lakkaatko joka ilta? Olisipa mahtavaa, jos ehtisi! Minulla on lakkaamisestona myös miehen astma, eli voin lakkailla vain päiväsaikaan ulkona, tai sitten jos mies ei ole kotona. Inspiroiduin muuten kovin tuosta kuvasta, jossa on pinkkejä, korallia ja oransseja lakkoja. Ajattelin heti kokeilla!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!