Thursday, March 14, 2013

Verenmaku suussa

Huomenna tämä tyttö lähtee sairaalaan ja sanoo hyvästit viisaudenhampailleen. Seuraavat päivät vietetään siis verenmaku suussa sairaslomalla. Veristen hampaiden luoman tunnelman myötä Taivassalon vampyyriromaani Nälkä kiilasi jo aloitetun Grenvillen Secret Riverin edelle lukupinossa.

Ennen kuin paasto kohta alkaa, ehdin vielä hiukan herkutella länsiaustralialaisen Bahen&Co:n tummalla suklaalla, jossa on merisuolalla maustettuja paahdettuja manteliviipaleita. Rakastan noita paksuihin, kauniisiin papereihin pakattuja herkkusuklaita, vaikka suklaan lisäksi myös hinta on aika suolainen...


Taustalla uusi, ihana kirjahyllyni, josta olen tosi iloinen ja onnellinen!

Blogin synttäreitä juhlitaan tänä viikonloppuna arvonnalla - jipii! Toivottavasti sunnuntaina olen jo sellaisessa kunnossa, että saan arvontapostauksen tehtyä. Sängyn viereen on nyt ladottu kipulääkkeitä, antibioottikuuri, puhelin, lehtiä ja kirjoja. Niillä toivottavasti selviän. Kerrankin saa vain loikoilla ja lukea! Toivon myös, että operaation aiheuttama muutaman päivän vesi/mehupaasto tekee hyvää elimistölle. Mutta silti, wish me luck!

19 comments:

 1. Luck! Kyllä se hyvin menee. Minulta on otettu kahteen otteeseen kaikki viisaudenhampaat. Muistan että ensimmäinen päivä pari olivat vähän hankalia mutta aika nopeasti alkoi vointi onneksi kohentua. Vesi/mehupaastosta en tiedä - minä söin aikoinani toipumisaikana paljon jäätelöä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Minulla nuo ovat hiukan hankalat tapaukset, eivät nimittäin ole koskaan edes puhjenneet, vaan kasvaneet väärään suuntaan ienten alla, kohti leukaluuta ja muita hampaita. Menevät vielä pituudeltaan ihan hermon vieressä, eli sen vuoksi sanottiin ettei mitään kuumaa tai kylmää saa syödä muutamaan päivään... Onneksi ovat nuo kipulääkkeet valmiina tainnuttamaan minut horrokseen, vaikka muuten en niitä suosikaan. Tässä tapauksessa teen poikkeuksen. Normihammaslääkärini ei edes kyennyt niitä hampaita poistamaan ja siksi vaaditaan spesialistia. Oma lääkärini sanoi, että poisto tulee olemaan 'total nightmare'. Eli niin iloisin tunnelmin huomenna operoitavaksi ;-)

   Delete
  2. Oih! Kuulostaa kyllä tosiaan aika painajaismaiselta. Jos se lohduttaisi tai edes viihdyttäisi, että mieheni on yksi niistä onnettomista joilla on viisi viisaudenhammasta, viimeinen viides oli myös jotenkin jumissa ja piilossa miten sattuu. Kaikki on menestyksekkäästi poistettu eikä enempiä toivottavasti enää sentään löydy.

   Tsemppiä toimenpiteeseen ja mahdollisimman leppoisaa toipilasaikaa!

   Delete
  3. Viisi! Voi ei kuinka kammottavaa! Minua oikeasti lohduttaa onneksi se, että yksi viisaudenhampaista on ihan minikokoinen, joten sen poistaminen tulee toivottavasti olemaan helppoa. Apua, kohta pitää mennä!

   Delete
 2. Hui kamala! Pyyda taysnukutus! Mulla on alaleuan viisaudenhapmpaat just tuollain. Ei ole poistettu koska eivat oireile mitenkaan. Laakarit kerran katselivat rontgenkuvia ja paataan pyoritellen paattivat olla koskematta niihin. ja koska olen jo yli 50-v tuskin ne enaa ainakaan kasvavatkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kunnot unet, vaikkakin kalliit, ovat kyllä tulossa!

   Kuulostaa juuri samankaltaiselta ongelmalta. Total nightmare siis. Minulle sanoi tuo spesialisti, että poistettava on, sillä voivat kuulemma tulehtua ikenen sisälläkin ja silloin voi olla henki vaarassa, varsinkin, kun olen monesti työn vuoksi minkäänlaisen sairaanhoidon ulottumattomissa.

   Salakavalasti nuo piilohampaat ovat työntäneet muita sivuun ja ristiin paikoiltaan ja siten niiden olemassaolokin bongattiin. Palautuvatkohan ne hampaat jotenkin paikoilleen, kun painostajat poistetaan, vai tarvitaako rautoja? En tiedä, enkä edes uskalla ajatella tulevaisuutta ennen kuin tämä homma on ohi!

   Delete
 3. Tsemppiä operaatioon! Pikaista parantumista jo etukäteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti kovasti, toivotaan tosiaan, että 'montut' paranevat nopeasti!

   Delete
 4. Toivotan onnea operaatioon! Kipulääkkeitä kannattaa napsia, eivät ne lyhyenä kuurina haittaa, mutta kivuttomuudella on iso merkitys. Onneksi ihmistä voi korjata monin tavoin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Joo, aikomuksissa on kyllä napsia niitä siihen tahtiin, etten ainakaan pariin eka päivään tunne mitään!

   Delete
 5. Onnea vain "koitokseen"! Kai säästät suklaapaperitkin, kun ovat noin kauniita, nami!?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Aikomuksissa on kyllä säästää, noista voi askarrella vaikka mitä! Voisinkin kerätä koko sarjan! En mä sen suklaan takia näitä osta joka päivä, keräilen vain noita papereita... ;-)

   Delete
 6. Voi vitsi, miten "ihanan" yltiörehellinen lääkäri! :D Tsemppiä kovasti, sitten vain troppia kitusiin ja keittoruokinnalle. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mun lääkäri ei turhia teeskentele. Tuolissa on joskus aika epätoivoinen olo, kun kaikki tuntuu olevan niin huonosti. Sitten lopulta hän aina yllättää ja sanoo 'loistava juttu, keep doing whatever you're doing!'

   Delete
  2. PS. Huomaat kai, miksi viikon menu -postauksen kanssa oli kiirehdittävä? Edessä hiukan ankeampi ruokaviikko....

   Delete
 7. Pikaista paranemista. Älköön viisautesi kadotko hampaan mukana. Miksi ihmeessä niitä nimitetään viisauden hampaiksi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vain! Jos ne löytävät jotain viisautta, käsken jättämään paikoilleen ja poistamaan vain ne hampaat!

   Delete
 8. Hei! Tata lukiessa operaatio on jo historiaa, toivottavasti meni oppikirjan mukaisesti! Ja hammaslaakarin jalkeen voi palkita itseaan runsaalla Bahen & Co:lla? :) (Jonka jalkeen voikin sitten ottaa uuden tapaamiseen reikien paikkaukseen...)

  Ihanan arvostelut olit kirjoittanut Kiran Desain hulabaloosta! Kirjoitit niin inspiroivasti, etta kavelin suorilta kirjahyllylle ja siirsin lukupinoon The inheritance of lossin. Oletko lukenut sen? Onko se yhta mahtava kuin hulabaloo?

  PS. Elin sitten 34 vuotiaaksi tajuamatta etta Kiran Desai on nainen; jotenkin olin tyhmasti (ja laiskasti) kuvitellut hanet mieheksi! Oppia ika kaikki...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehee, toivon, ettei hammaslääkäriin olisi asiaa enää piiitkään aikaan. Sen verran nimittäin kirpaisi tämäkin operaatio, maksoi $4000 ja sai heti miettimään, että miksen ole ollut private health care fundin jäsen? Taidanpa postata tästäkin kokemuksesta lähitulevaisuudessa, sillä vaikka tämän vuoden kohelluksista voi saada toisen käsityksen, emme yleensä joudu käymään lääkärissä juuri lainkaan (kop,kop). Bahen& Co joutuu valitettavasti odottelemaan vielä muutaman päivän. Kirjoittelen tätä jääpussit poskilla ;-)

   Hullabaloo on kyllä mahtava ja niin on varmasti Inheritance of Losskin. Minulla on se tuolla hyllyssä, mutta en ole vielä muka ehtinyt lukea. Kiitos siis muistutuksesta! Ystävien hehkutuksen perusteella tulee olemaan yhtä huikea, jee!

   Tiedätkö, minulla on Desain suhteen sama juttu: vaikka tiedän hänen olevan nainen, sekoitan silloin tällöin hänen nimensä johonkin toiseen (nimi ei nyt muistu mieleen, mutta on saman kuuloinen) mieskirjalijaan, ja mielessäni heidän pressikuvansa menevät aina sekaisin. Samoin sitten joskus ajattelen sen mieskirjailijan olevan nainen...

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!