Sunday, April 14, 2013

Madman with a box


Amy Pond: I thought... well, I started to think you were just a madman with a box.
The Doctor: Amy Pond, there's something you better understand about me, 'cause it's important and one day your life may depend on it. [smiles] I am definitely a madman with a box. 


Ihana, ihana Dr Who. Minun suosikki-tohtorini, joka ei tietenkään oikeasti ole mikään tohtori, vaan Time Lord, on ehdottomasti David Tennant. 

Ja kuinka hypähtelinkään riemusta, kun kusti polki Lontoosta saakka Tardis-teekannun kotiovelle! Sivistymättömille tiedoksi, että Tardis on se 'box', johon ylläolevassa lainauksessa viitataan. Diskreetissä brittipoliisipuhelinkopissa kaksisydäminen Dr Who on aikamatkannut ees taas universumissamme jo vuosikymmenien ajan, eri inkarnaatioissaan. Nyt taitaa olla menossa Dr Who numero 11?Minullakin on nyt Tardis!

Pikainen aamiainen/lounas rolled into one ;-)


Tardis sai kasteensa tänään. Hauduttelin siinä kiireisen aamiaislounaan kyytipojaksi T2:n klassista Earl Greytä, joka oli mukavan tujua ja täyteläistä. Pilkkua ei tosin tullut ii:n päälle, sillä kasteeksi olisi tietenkin pitänyt haudttaa Dr Who:n suosikkiteetä, sitruunalla maustettua Darjeelingiä.

Bergamotin maku ja tuoksu oli huumaava ja tee kokonaisuudessaan sen verran voimakas, että tällainen vihreän teen lipittäjä tajusi heti olevansa rankemman tapauksen kanssa tekemisissä. Maustoin kupilliset hunajalla ja herkullista oli. Talveksi tämä tee on mukava lämmittäjä. Meillä mittari oli vieläkin yli kolmessakympissä, joten nautiskelin tällaista tanakampaa teetä hiukan etuajassa. Kyse on tietenkin makuasiasta; minulle mustat teet soveltuvat parhaiten viileämpään aikaan ja kesäkuumalla hauduttelen mieluummin keveämpiä laatuja. Ensi viikolle on tosin luvattu viileää - joten ehkä jo piakkoin voin siis virallisesti korkata mustan teen kauden keittiössä.


Selvisin viikonlopun hoputuksen seuraavan Dr Who -lausahduksen avulla, ja taidan jatkaa sen käyttöönottoa seuraavalle viikollekin:


"First things first, but not necessarily in that order!"

10 comments:

 1. Hieno kannuhan se on! Kelpaa siinä nyt haudutella.

  ReplyDelete
 2. Minä olen vähän koukussa tuohon Earl Greyhin - joka päivä on saatava kupillinen, vaikka sitten nauttisi muita keveämpiäkin laatuja. Mutta kyllä muuten on eroja myös Earl Greyssa ja Earl Greyssa. Ostin tuolta turkkilaisten kaupasta jotain uutta laatua ja se on melkoisen paljon parempaa kuin perus-Twinings (uutta merkkiä en muista enkä jaksa nousta täältä sohvalta katsomaan...). Ja täällähän ei tosiaan helle edelleenkään häiritse mustan teen nauttimista...

  Tuo lopun lainaus sopii tähän sunnuntaipäivään tosi hyvin. Ulkona tulee jäätävästi, pilvet roikkuvat ja mitään ei jaksa tehdä. Tätä suloista joutilaisuutta häiritsee ainoastaan nuo surkeat ja kylmässä värjöttelevät hevoset tuolla ikkunan takana... Tai no hauskaa niillä näyttää olevan - pitävät kai itseään lämpimänä :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä ihastuin kesällä siihen Girlie Grey -teehen (http://sannascupoftea.blogspot.com.au/2012/12/jaakausista.html), muuten Earl Greytä on tullut juotua vain satunnaisesti. Ja totta, teissä on kovastikin eroja, sama ei ole sama ;-)

   Joo, first things first! Tykkään kovasti tuosta sanonnasta. Sinulla kuulostaisi olevan aivan täydellinen päivä luovaan joutilaisuuteen :-)

   Delete
 3. Ihana teekannu! Sulla taitaa olla sellaisia kunnon kokoelma;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kokoelma karttuu vuosien myötä :-) Ei onneksi yhtä suuri kokoelma kuin eräällä henkilöllä Shark Bayssä. Hänen teekannukokoelmansa ulottuu talon ulkopuolelle, ja siitä on tullut jo jonkinasteinen nähtävyys. Täytyy yrittää saada siitä kuva tänne blogiinkin :-)

   Delete
 4. Replies
  1. Eikös olekin! Ja tuon saapumista odoteltiin kuin kuuta nousevaa. Ihana nähdä se maanantai-aamuna edessään. Päivä tuntuu heti paremmalta jo kättelyssä!

   Delete
 5. Replies
  1. Siellä olis ollut myös Tardis cookie jar, jossa on vilkkuvat valot! Onneksi pysyi mopo käsissä tällä kertaa...

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!