Tuesday, May 21, 2013

Aamun pehmentäjä


Minua on helppo miellyttää. Äitienpäivänä aamiaispöydästä löytyi kaksi ihanaa lahjapussia. Lupician paketista löytyi kaikenlaisia teeherkkuja. Heti suorilta pääsi kokeiluun - ja hienoissa kupeissa vielä - Momo Oolong Super Grade, jossa taiwanilaiseen oolongiin on sekoitettu ruusunlehtiä ja japanilaista persikka-esanssia. Sekoitus on kaunista, pehmeää ja makeaa herkkua. Juuri sopivanlaista lohtuterapiaa äkkiä kylmentyneisiin, kiireisiin aamuihin, kun mieli tekisi yhä vain jatkaa uneskelua peittojen ja tyynyjen lämpöisissä uumenissa.


sannabanana
Herkkuja ja ylläreitä.
Momo Oolong Super Grade kaikessa kauneudessaan.

sannabanana
Aamut ovat nyt niin kylmät, että teekin jo höyryää. Onneksi ei sentään hengitys!


Oolong kestää aamu-unisen tokkuroinnit keittiössä eikä ole moksiskaan, vaikka kaadan veden heti sen kiehuttua keittimestä kannuun. Kauniit, suuret lehdet ja makoisa tuoksu. Yleensä en pidä ruusunlehdistä teesekoituksissa, mutta tässä tapauksessa persikka on sen verran voimakas, ettei ruusun vieno tuoksu ja maku saa minua heti ajattelemaan saippuaa... Makunystyräni arvioivat, että oolongin ja persikan osuus kokemuksessa on miltei 50-50, eli persikkakammoisille tämä ei sovellu. Haudutuksia olen saanut sekoituksesta ainakin neljä, eli riittoisaakin vielä.

Kaksikorvaiset, hopeareunuksiset kupposet ovat "investointiteeastiastoni" eli japanilaisen Noritaken Dakota-sarjaa.

7 comments:

 1. Ostin viime viikolla täällä teekaupasta vihreää teetä,jossa oli myös verbenaa ja sitruunamelissaa.Se oli tosi kallista ja maistui aika kamalalta,olin todella pettynyt.edellinen samasta paikasta ostamani sitruksinen vihreä tee oli nimittäin ihanaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Surkeita tuollaiset virheostokset, varsinkin, jos hinta oli vielä pilvissä :-(
   Entä jos kokeilet vaikka lyhyempää haudutusaikaa tai hiukan 'viileämpää' vettä (erikseen, ja jos ei toimi, niin yhdessä), vai ehditkö jo?

   Delete
  2. Pitääkin kokeilla.Voi olla tosiaankin että haudutusaika oli liian pitkä mtuta edellisen teen kanssa ei tuollaista käynyt.

   Delete
  3. Toivottavasti onnistuu. Saattaa olla erilaista lehteä, joka kärähtää tai hautuu nopeammin!

   Delete
 2. Ihastuttava liemikulhomainen teenjuontiastia!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, ihastuin noihin ihan ensisilmäyksellä. Harvoin löytää kaksikorvaisia kupposia, tykkään tuosta kelta-harmaasta kuvioinnista ja jostakin syystä Noritaken tarinakin kiinnostaa minua: japanilainen valmistaja, joka halusi tuotteensa amerikkalaisille markkinoille 1900-luvun alussa.

   Delete
  2. Karmeaa, nyt mieleeni kiirikin epäilys, että onkohan kyseessä sittenkin minikokoiset liemikulhot???? Yritin googlailla, tuloksetta. Ostin setin antiikkikaupasta, jossa se kyllä myytiin teesarjana. Mukana oli myös leipä/leivoslautaset.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!