Saturday, August 10, 2013

Australian parhaat kirjakaupat (ja Singaporea)

Niin kuin edellisessä postauksessa vinkkasin, tänään on (muualla kuin meillä) juhlittu National Bookshop Daytä, ja sen tiimoilta on muutaman viikon ajan Australiassa äänestetty parasta kirjakauppaa. Aikaisemmin päivällä julkistettiin sitten kansanäänestyksen voittajat. Koko Australian paras kirjakauppa onkin nettikirjakauppa Booktopia


Alla koko voittajalista, jonka kokosin tapahtuman fb-sivujen päivityksistä. Linkeistä pääsee hiukan tutustumaan kauppoihinkin:


Australia’s favourite bookshop: Booktopia (online-kauppa)

Australia’s favourite specialist bookshopThe Bookshop, Darlinghurst, NSW.

Australia's favourite regional bookshop: The Dust Jacket, Inverell, NSW


Osavaltioiden ja territorioiden suosikkikaupat:
 

VIC: Robinsons, Frankstonin liike 

TAS: Fullers, Hobart 

SA: Dymocks, Adelaiden liike 

 
NT: The Bookshop, Darwin

NSW: Books Kinokuniya (JEEE!!) 

ACT: The Paperchain, Manuka
 


Listalla Dymocks on ainoa maan kattava ketju, muut ovat pienempiä tekijöitä, lukuunottamatta tietenkin netissä toimivaa voittajaa. Jokunen vuosi sitten yhdysvaltalainen Borders rantautui Australiaan ja sekoitti pakkaa hurjasti. Bordersilla kirjojen hinnat olivat alhaisemmat kuin muualla, myymälöitä useita, valikoima valtava ja ilmapiiri asiakkaan kannalta liberaali (mm. kirjoja ja lehtiä sai lueskella kaupassa vapaasti). Muutamassa vuodessa uusi tulokas oli syönyt useita riippumattomia kirjakauppoja lähistöltään. Bordersin tarina ei kuitenkaan ole riemukasta voittokulkua, vaan suuri kirjakauppaketju sulki viimeiset ovensa Australiassa noin kaksi vuotta sitten.

National Bookshop Day on hieno tapahtuma, joka herättelee ihmiset hiukan miettimään kirjoja, lukemistaan ja kirjakauppoja yleensä. Tapahtuman myötä sellaiset kirjakaupat, jotka osaavat ottaa asiakkaansa huomioon, saavat myös näkyvyyttä. Loistavaa, sanon minä, varsinkin, kun voittajien joukossa on tuollaisia riippumattomia ja pieniä puurtajia mukana!


Kuvituksena epäloogisesti hiukan Singaporea. Menomatkalla meillä oli muutaman tunnin pysähdys, jonka varalle meillä oli jo valmis suunnitelma. Singapore Airlines ja Changi Airport järkkäävät ilmaisia kaupunkikierroksia raukoille, jotka muutoin harhailisivat tuntikaupalla kentällä jatkolentoaan odotellen. Tiemme vei tiskille ilmoittautumaan, ja sitten rohkeasti päin kuumankosteaa kaupunkia. Singapore sinällään ei hetkauttanut  - shoppailu- ja luksushemmottelumahdollisuuksia toki on yllin kyllin, ja niitä juuri markkinoidaankin. Mitä muuta Singapore sitten voisi tarjota, se jäi mysteeriksi. Osan kierroksesta pilasi kiinalaismummo, joka kanssamatkustajistaan piittaamatta pulisi erittäin kovaäänisesti kännykkäänsä niin, ettei kukaan muu kuullut selostusta.


sannabanana
Butterfly Gardenin asukkaita Changilla.

sannabanana
Olympic Walk - Marina Promenade.

sannabanana
Marina Promenade.

sannabanana
Marina Promenade - en ole varma olivatko kyseessä päättyneet kuvaukset, vai oikeita juhlapariskuntia,

sannabanana
Singaporen ilta oli täynnä ripakoita juoksijoita, joka paikassa.

sannabanana
The Helix Bridge, joka vaihtaa väriä. Pimeämmällä näkyi hienommin. Inspis DNA:sta.

sannabanana
Singapore River juuri ennen kuin 'valot sammuu'.


4 comments:

 1. Olisipa mukavaa jos täällä Suomessakin olisi kansallinen kirjakauppapäivä! Kurkistelin nuo kirjakauppojen netti/facesivut nähdäkseni millaisia myymälöitä Australiassa on mutta oli aika vähän ns. myymäläkuvia... tuota suosikkierikoiskirjakaupan facesivun kuvia kun katselin niin ihmettelin että hmm... onpas melkoisesti miesten kuvia kunnes katsoin tarkemmin että minkälaista kirjallisuutta tuossa erikoiskirjakaupassa myydään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onkohan Suomessa tuollaista kirjamyyjien associationia? Helposti voisivat jarkata teemapaivan!

   Minakin kaipaan myymalakuvia ja kirjakauppafiilistelykuvia enemman kirjakauppojen sivuille. Olen huomannut, etta sellaisista on puute. Vaikka asioisinkin netissa, olisi jotenkin mukava edes kuvitella sellainen inspiroiva kirjakauppaymparisto.

   Hei, mista sa loysit niita miesten kuvia, vai ovatko ne jo vaihtaneet web-sivunsa kuvia? :D

   Delete
 2. Oi kuinka kauniita nuo Singaporen kuvat!
  -A-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kovin kaunista oli kyllä, hienoja puutarhoja esim, mutta ei tosiaan kuitenkaan tullut sellaista tunnetta, että 'tuonne pitäisi päästä pidemmälle lomalle'.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!