Monday, August 12, 2013

PaljastuksiaKuvittelinpa lähtiessäni, että Suomen-lomalla voisin vastata näihin kiireen vuoksi rästiin jääneisiin 11 kysymystä –haasteisiin. Tein jopa mielestäni järjestelyjä asian suhteen: kirjoitin kysymykset ylös ja tein muka valmiiksi luonnoksen bloggeriin, jonka voisin helposti sitten Suomessa täyttää ja kuvittaa. Taisi kuitenkin käydä niin, että tuo kaikki jäi unelmoinnin asteelle. Suomessa ei mitään luonnoksia näkynyt missään, vaikka kuinka muka muistin kaikki nuo valmistelut tehneeni. 

Kotoa löytyi nyt sitten ainakin jonkinasteinen dokumenttiaihio koneelta. Kolmannen haastajan kysymykset olivat jääneet kokonaan pois, anteeksi siitä haastajalle. Muistikaan ei pelitä, olen autuaasti unhoittanut, kuka olikaan kyseessä.

Mutta nyt loput kysymykset ja vastaukset kehiin:

Luxemburgin Jenni kyseli seuraavaa -


1. Onko sinulla juhannussuunnitelmia? (Tai jos vastaaminen venyy juhannuksen jälkeen, mitä teit?)

Oijoi, tein vain hullun lailla töitä ja taisin unohtaa koko juhannuksen. Ankean kuuloista. Toisaalta, ei täällä kukaan muukaan juhlinut…

2. Mikä on parasta kesässä?

Suomen (hyvässä) kesässä ihana aurinko, sen ansiosta pikavauhtia rehottava luonto, huumaavat metsän ja kukkien tuoksut, kesätapahtumat ja valoisat illat.
Australian kesässä ei oikein mikään muu kuin mangot ja lämmin merivesi.  

3. Entä odotatko jotain tulevalta syksyltä?

Ensi syksynä taidamme asua jossakin muualla. Jännittää koko ajatus.

4. Mikä on seuraava reissusi ja minne se suuntautuu?

Työmatka osavaltion pohjoisosaan Broomeen, ihaniin maisemiin :)

5. Mikä on paras kesäreissukohde asuinmaassasi?

Minä lähtisin kuumuutta evakkoon vaikka Tasmaniaan, jossa lähtisin katselemaan tähtitaivasta, ihmettelemään sademetsää, vaeltamaan vuorille ja bongailemaan pingviineitä. 

6. Entä paras talvireissukohde?

Vastaavasti silloin on aika hakeutua pohjoisen lämpöön, eli uskaltautuisin esimerkiksi Darwiniin ihailemaan sadekautta. Tai sitten voisi lomailla jossakin keskellä mannerta, autiomaassa, jossa kesällä on liian infernaalista edes hengittää. Jos halajaa lumille, talvella on yleensä mahdollista päästä suksille Victorian Alpeilla.

Oikeasti Australia on niin jättikokoinen ja vaihteleva, että ‘parhaita’ kohteita on satoja. Ihan pohjoisessa on trooppinen ilmasto, eli talvella on sadekausi; siinä välillä on mukavan lämpöiset talvet, kun taas etelässä taas on talvella sellaista ‘välimerellistä’ tai jopa ‘lontoolaisen’ kylmää. Kesällä taas takuu-kuumuushelvetti löytyy pohjoisesta ja saaren keskiosasta. Vaikka oikeastaan kesällä kaikkialla on kuuma. Paitsi Tasmaniassa.

Ihaninta on kuitenkin mielestäni Brisbanessa ja Sunshine Coastilla, milloin vain. Mutta siihen on muut syyt kuin turismi, vaikka vierailijoillekin riittää kyllä nähtävää ja tehtävää.

7. Mikä on mieleenpainunein retki tai matka lapsuudestasi?

Näitäkin on monta. Ehkä ala-asteen luokkaretki Norjaan: ulkomaille ilman vanhempia ja omaa rahaa mukana!

8. Mikä on ensimmäinen lapsuusmuistosi?

4-vuotiaana lauleskelin ‘Matkustan ympäri maailmaa’ kun kävelin kadulla ja liu’utin kättä pitkin pensasaitaa. Samoihin aikoihin vastasyntyneeltä pikkusiskoltani irtosi napa!

9. Mikä oli paras joulu- tai synttärilahja, ja kuinka vanha olit silloin?

Jotkut pelit ehdottomasti: Pekingin mysteeri, Afrikan tähti jne. Ikää en muista.

10. Mikä oli lapsuutesi toiveammatti, ja miksi et päätynyt sille alalle (vai päädyitkö)?

Halusin olla eläinlääkäri lukiolaiseksi saakka. Fysiikanopen kanssa menivät sukset ristiin ja minä tarkastin elämäni suuntaa. Ihan hyvä niin.

11. Mikä haave tai tavoite elämässäsi on tällä hetkellä lähimpänä toteutumista?

Tämä ei ole mitenkään pelkästään kiva juttu, mutta yksi iso päätös on ollut mielen päällä jo pitkään ja taitaa toteutua lähiaikoina.


sannabanana
Matkalaukussa tuli mukana kaikenlaisia tärkeitä juttuja, kuten räsymatto keittiön lattialle.


Sitten Marja-Leenan kysymykset (- ja oli pakko tarkistaa, niitä oli vain kymmenen!): 

1. Jos voisit valita minkä tahansa lemmikin, niin mikä se olisi?
 
Koira tai kissa, eli ne perinteiset :)

2. Luottoleipomuksesi, jossa onnistut aina?
 
Marenkikakku <3
3. Ensimmäisen autonne merkki?
 
Ford, ja olemme olleet merkkiuskollisia siitä lähtien.

4. Suosikki urheilulaji? 

Itse kävelen, pyöräilen ja juoksen vain. Hyötyliikuntaa ja mielenterveysliikuntaa siis. Kauhean harvoin seuraan mitään lajia muutoin: MM-jäkisfinaali, jos Suomi on mukana, tai sitten Wimbledonin suomalaiset ja aussikisaajat kiinnostavat. Joskus vilkaisen Tour de Francen aussipyöräilijöiden etenemistä.
5. Ehdoton herkkusi?
 
Hyvälaatuinen suklaa kaikenlaisissa variaatioissa.
6. Onko sinulla paheita joita et mainosta blogissasi?
 
No on vaikka kuinka: yökukkuminen järjettömyyksiin saakka, kärsimättömyys joissakin tapauksissa, huono ryhti (!), tiuskiminen kun mini-me ei mene suosiolla nukkumaan… Näitähän riittää.
7. Paras päähänpistosi tällä viikolla?
Oliko sellaisia? Kaikki on mennyt hiukan sumussa jet lagin vuoksi…
 
8. Oletko saavuttanut elämässäsi ne joita pienenä halusit?
 
En muista haaveilleeni mistään tietyistä asioista. Ihan tyytyväinen olen elämääni, vaikka en olisi ikinä pienenä pystynyt kuvittelemaan sitä, missä olen ja mitä teen nyt. 

9. Pidätkö talvella hattua?
Erittäin harvoin :)

10. Lemppari tuunauksesi, tekeleesi alltime?

 
Yksi taulu, jonka maalasin teininä, kun maa vaihtui. Siinä on se kaikki: lähteminen, jääminen, kaipaus, ystävyys, rakkaus, meri, luonnon kauneus.


sannabanana
Näkymä Naantalissa.


Minä en nyt valitettavasti ehdi haastamaan eteenpäin saatika miettimään uusia kysymyksiä, sillä yksi laukku on vielä purkamatta ja talo muutenkin hyrskyn myrskyn. Uusi viikkokin taas edessä. Kohta aion kuitenkin pläjäyttää blogiin arvonnan sen kunniaksi, että eräänlainen rajapyykki on saavutettu. Pinon päällimmäisellä on sata lukijaa, ja sitä sietää juhlistaa!

7 comments:

 1. Ja taas nuo bloggerin asetukset ovat päin prinkkalaa, että förlåt vaan!

  ReplyDelete
 2. Kaikenlaista kutkuttavaa vihjailua täällä vastauksissa! Vai että muuttoa, ja isoja päätöksiä, mutta ei vaan kerrota mitä... :D

  Pekingin mysteeri! Olin melkein unohtanut tuon pelin olemassaolon, mutta minäkin olen sitä ihan innolla pelannut iltapäiväkerhossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin salaperäistä, niin salaperäistä ;-)

   Pekingin mysteeri oli aivan huippu: ne etsivien nimet, jännitys, se peilikuvateksti tietäjältä jne. Aivan huippu! Harmi, että täytyy aika hyvin osata suomea, että tuo peli onnistuisi. Mulla ei ole tarpeeksi pelikavereita täällä!

   Delete
 3. NÄitä paljastuksia on aina kiva lukea:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Kiva kirjoitellakin, kun kysymykset ovat niin laidasta laitaan!

   Delete
 4. Me päädyttiin Fordiin vasta nyt ja ollaan kyllä tyytyväisiä:). Huomisesta eteenpäin istutaankin sitten urakalla Fordissa viikon ajan ja päästään toivottavasti autoinemme sitten Istanbulin kotiin:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Kivaa fordailua kotiin, toivottavasti matka menee oikein sujuvasti <3

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!