Sunday, August 18, 2013

Sharky Sunday

Ei sitten mennyt putkeen tämä sunnuntaikaan, nyt onneksi vain naurattaa! Tyttönen päätti lukita itsensä ja isänsä talon ulkopuolelle poissaollessani. Kun sitten olivat jollakin konstilla murtautuneet sisään, lukitsi hän hetken kuluttua 'vahingossa' itsensä huoneeseensa eikä osannutkaan sitten avata lukkoa. Tässä vaiheessa palasin takaisin kotiin ylimääräisistä työhommista. Silmissä oli visio muutaman tunnin totaalirentoutumisesta teekupin ja kirjan kanssa ennen illallistärskyjä, mutta jouduinkin tiirikkahommiin. Lopulta koko lukko oli ruuvattava ovesta irti ja sitten laitettava takaisin, sillä seurauksella, että illalliseltakin myöhästyin. Mutta tarinan opetus otettiin nöyränä vastaan ja tulevaisuudessa lukon kanssa ei enää leikitä. Yllättävää muuten, että kesti näin monta vuotta ennen kuin tuo lukko alkoi kiinnostaa!

Shark Baystä saapui sunnuntain sulostukseksi taas kaipuuta aiheuttavia kuvia. Ensin ne äkäisemmät kaverit:


sannabanana
Photo (c) Loz Hillary 2013

sannabanana
Photo (c) Loz Hillary 2013

sannabanana
Photo (c) Loz Hillary 2013


Ja sitten leppoisammat:
 Video footage: (c) Loz Hillary 2013


Alemmassa videossa esiintyvä ujo, suloinen pullero on uhanalainen merilehmä. Pikkuisessa Shark Bayssä asustaa 10% koko maailman merilehmäkannasta! Merilehmät ovat muuten ainoat kasvissyöjät kaikkien meressä elävien nisäkkäiden joukossa. Lisää merilehmäinfoa esim täällä.

11 comments:

 1. No voihan lehmä lukkojen kanssa. Meillekin tuota ulos sulkemista on sattunut, kun joku on lähtenyt kaikki avainniput ja autotallin kaukosäätimet taskuissaan, mutta onneksi vain kauniilla säällä, mikä sinänsä on jo aika hyvin täällä. Sisälukkojen kanssa ei vielä olla tesmattu millaista jippoa saisi aikaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, toivottavasti jää viimeiseksi kerraksi meilläkin. Sen verran turhan tuntuista oli tuo ees taas ruuvailu. Mutta onneksi ei sentään sen monimutkaisempaa ollut tuo operaatio.
   En tiedä, kuinka pääsivät sisälle, enkä ehkä haluakaan tietää. Sen tiedä, että takaoven lukkoa tulee joku vaihtamaan tällä viikolla....

   Delete
 2. Oho, olisin itse aivan paniikissa jos lukkiutuisin, jotenka voin kuvitella että lapsellakaan ei ole helppoa...kerran jäin lukkojen taakse tsekkiläisen ravintolan vessaan. Piti junaan ehtiä ja kaikkea, mutta onneksi sain huutamalla apua ja lopulta ovi aukaistiin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi on jo sen verran vanha, että ymmärtää kunnolla puhetta ja rauhoittelua. Ja oli oma huone sentään, eli lelut sun muut ympärillä. Muutama vuosi sitten neiti lukitsi ystävänsä kanssa itsensä majapaikan vessaan. Lähtöä, siivousta ja pakkailua oltiin molemmat perheet tehty jo pari tuntia, edessä 1000+ kilometrin ajomatka molemmilla, ja juuri oltiin antamassa hyvästihaleja, tytöt menivät vessaan. Niinhän siinä sitten kului pari ekstratuntia, kun suostuteltiin tyttöjä avaamaan ovi. Ensin luultiin, että lukitsivat vahingossa ja eivät osanneet avata, sitten paljastui, etteivät vain halunneet eroon toisistaan ja päättivät jäädä. Suklaamunilla lopulta saimme houkuteltua ovenavaukseen. Oli siinä näkyä, kun me aikuiset huutelimme ovenraosta, yritimme vekslata lukkoa, kiipesimme talon seinää ja yritimme kurkkia ikkunasta että millainen lukko on kyseessä... Tytöillä oli hauskaa!

   Delete
 3. OLipa teillä ongelmia lukkojen kanssa! Merilehmä kuulostaa jollakin tavoin niin hellyttävältä otukselta:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Merilehmät ovat jänniä otuksia. Ihmettelen miten niitä on niin paljon Shark Bayssä, sillä haitahan siellä vilisee ja nuo puolustuskyvyttömät pullerot ovat varsin ihraista ravintoa. Kiva kuitenkin, että luonto on hoitanut asian niin, että voivat siellä suurinpiirtein huoletta asustaa. Muuta ravintoa on kai sitten haille tarjolla riittämiin.

   Delete
 4. Huih! Eilen illalla tuli muuten legendojen legenda telsusta: Tappajahai. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apuaaahhh, se on kyllä karmiva, vaikka nyt jo hiukan vanhalta näyttää mielestäni. Mutta tosi terävästi muistan, miltä tuntui sitä lapsena katsoa...

   Delete
 5. Oho, varsinaiset draamat olivat saaneet aikaiseksi ja vieläpä tuplasti! Onneksi ei mitään vakavaa siis kuitenkaan :)

  Piti ihan googlettaa tuo merilehmä ja voi miten hassusti söpö se on. Jännä myös, että on totaalivege.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä, arvaa oliko muutenkin lyhytpinnainen mies innoissaan tuon toisen lukitsemisen jälkeen? Siksipä minä olin se ruuvailija, kun toinen teki hengitysharjoituksia!

   Joskus kuulemma saattavat imaista simpukoita mukaan, mutta oikeasti haluavat vain mussuttaa meriheinää, jota ei sitten kaikkialta löydykään.

   Delete
 6. Minä olen ihan tunnettu siitä, että saan lukon kuin lukon jumiin. Lapsena jäin lukkojen taakse vähän väliä ja vielä aikuisenakin olen onnistunut saamaan vessanovet takalukkoon. Lapsena se oli tosi pelottavaa, nykyisin lähinnä noloa… Mutta alan jo vähitellen tottua. Minä ja lukot ei vaan sovita yhteen.

  ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!