Tuesday, September 3, 2013

Osta, hyvä ihminen, kirja!

Kampanjointi vain jatkuu... Jos lukulistalla on kirjablogeja, olette varmaan jo huomanneet, että useat bloggarit ovat ottaneet tänään osaa kirjanostotempaukseen. Tarkoituksena on ostaa normaalihintainen kirja, ja samalla tietenkin tukea kirjakauppoja, kustantajia ja niitä tärkeimpiä - eli kirjailijoita. Minä olin tietenkin mukana, ja jopa valmistautuneena etukäteen. Viime maananaina pyrähdin nimittäin työn merkeissä Perthiin, mikä tarkoitti tietenkin sitä, että pääsin asioimaan ihan oikeaan kirjakauppaan! Tavoitteenani oli ostaa kirja jostakin pienemmästä, syrjäisestä liikkeestä, mutta ajanpuute tuhosi erinomaiset suunnitelmat ja jouduinkin asioimaan Hay Streetillä juoksujalkaa. Askeleet veivät ensin Dymocks-ketjun liikkeeseen kirjaostoksille, ja sen jälkeen T2:n kauppaan, joka sijaitsee samalla kadulla. Koska tajusin jo lähtiessä, että ostosreissulle tulee minuuttiaikataulu, tein hiukan esityötä. Kirjoitin ylös seuraavat uudehkot kirjat, joita mieli tekisi:

Junot Diaz: The Brief Wondrous Life of Oscar Wao ja saman kirjailijan This Is How You Lose Her
Tash Aw: Five Star Billionaire
Charlotte Mendelson: Almost English
Michelle de Kretser: Questions of TravelKuva saatu sähköpostin mukana joskus... alkuperästä ei tietoa.

Kuumimmat heti sisäänkäynnin seinällä.


Tällä kertaa kaupassa oli niin paljon tarjouksia, että oli hiukan vaikeaa löytää normaalihintaisia kirjoja! Päätin luottaa johdatukseen, ja nappasin käteeni Questions of Travelin jo sisäänkäynnin seinältä, jolta sen heti bongasin. Kellon tikittäessä en viitsinyt alkaa kovin tehokkaasti etsimään muita ehdokkaita, joten de Kretserin kanssa marssin kassalle suurin odotuksin. Nyt pitäisi vielä löytää aikaa lukea kirja!Siinä se on: sydämeni valittu!

Todistusaineistoa.

<3


Kirjojahan tulee ostettua muutenkin, mutta oli mukava osallistua tällaiseen ryhmäshoppailutapahtumaan. Ajatuksena oli nimenomaan ostaa normaalihintainen kirja, ja olikin jännä huomata, kuinka sitä normaalisti tulee suunnattua aina ensimmäiseksi löytölaareihin! Tempauksen ansiosta huomasin myös, kuinka automaattisesti uutuushyllyn edessä taidan ajatella, että odottelen sen aikaa, että nuokin tulevat jonkinlaiseen tarjoukseen. Nyt pitäisikin alkaa solidaarisemmaksi kirjanostajaksi!

Dymocks-kassin heiluessa kädessä harpoin seuraavaksi T2:een, jonne saavuin samanlaisen ostoslistan kanssa. Kauheasti olisi tehnyt mieli nuuhkailla ja ihastella muitakin uutuuksia, mutta aikaa oli vain parin ennaltaharkitun ostoksen suorittamiseen ja hätäisten kännyräpsyjen ottamiseen (anteeksi!). Herkullisia teeuutisia on tulossa joskus myöhemmin, nyt palaan taas töiden pariin *huoh*.Tykästyin kovasti tähän uudehkoon lastensarjaan. Kuppeja ja purnukoita.

T2n väri-ilottelua.


Nämä upeat ruusukupit olivat suosikkini, harmi, että kuvasta tuli näin sumuinen...Muualla kirjaostoksistaan ovat ehtineet postata ainakin:

Lumiomena

Ja haasteen äiti: Cafe pour les idiots


10 comments:

 1. Täällä on usein sama "ongelma" eli normaalihintaista kirjaa on vaikea löytää niiden tarjousten seasta. :D Toki sitten jos etsii vähän erikoisempaa, niin sitten kyllä löytyy.

  Minä en päässyt tähän(kään) tempaukseen nyt osallistumaan, mutta ostelen muutenkin normaalihintaisia(kin) kirjoja. Aion kyllä tempaista jälkijunassa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullekin tuli jo kylmä hiki, kun ajattelin, että ehkei mikään haluamistani olisi normaalihintainen!

   Mulle osui hyvään saumaan tämä tempaus, kun siis pääsin ihan kirjakauppaan! Ja näitähän tulee tempaistua suhteellisen usein muutenkin (kotimaisemissa kuitenkin netistä) :)

   Delete
 2. Ihana tuo "you can't buy...". Sopii erinomaisesti päivän teemaan.

  Kiva, että sulla on myös kuvia shoppailureissusta. Minä jouduin tyytymään vanhoihin otoksiin saadakseni juttuun vähän kirjakauppamiljöötä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tuli juuri sopivasti se bongattua kuvatiedostoista postausta kyhätessä :)

   Kauppakuvat tuli kyllä otettua lennossa (ja sen huomaa!).

   Delete
 3. Ei mitään saumaa, että tällaiseen kampanjaan olisi ottanut osaa arkipäivänä, koska kirjakaupat sulkevat ovensa puoli tuntia sen jälkeen, kun pääsen töistä - siis siinä tapauksessa, että en ole venyttänyt lounastaukoa. Sen sijaan tilasin alkuviikosta sattumalta normaalihintaisen kirjan netistä. Lasketaanko se mukaan? :) Kirjailijoita tosin tässä tapauksessa ei ehkä tarvinnut tukea: tapasin pari kuukautta sitten kaksi kirjan kolmesta kirjoittajasta, joista toinen kertoi, että on nykyään töissä yliopistolla professorina, mutta kieltäytyy ottamasta työstään palkkaa, koska sitten ei saisi tehdä juuri sitä mitä haluaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, harmillista! Mutta sulla sentään on kirjakauppoja ympärillä ;)
   Nettikaupoista sai myös ostaa, eli sunkin ostoksesi kelpaa.

   Minulla oli sellainen viiletys päällä: juokusjalkaa kauppoihin (lounastauolla tietenkin) ja sitten heti taksilla seuraavaan miitinkiin, huh!

   Delete
 4. Kirjaonni on elämän pieni iso ilo. Tuo sinun teekuppikuva sen sijaan liikutti minussa toisenlaista pakko-saada-hysteriaa; aivan uskomattomia värejä ja kuvioita, hmmm. teetä kauniista kupeista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, oli todella vaikea lähteä tuosta T2:n kaupasta tuosta samasta syystä. Olisi todellakin tehnyt mieli jäädä ihastelemaan pidemmäksi aikaa. Nuo ruusukupit ovat muuten luonnossa vielä tuhat kertaa kauniimmat, ah! Tuossa toisessa standissa on Casbah-sarjan värikkäitä kupposia. Luulen, että ehkä sellaiset ruusut tulen joskus kotiuttamaan, kun eivät näytä lähtevän mielestä...

   Delete
 5. Ja taas tuli hyviä kirjaehdotuksia..! Tuo Questions of Travel menee kyllä lukulistalle. Ja sullekin ilmoitusasia, kun olet ollut lukijana blogissani, että Tarinoita Maailmalta on muuttanut uuteen osoitteeseen: http://tarinoitamaailmalta.com :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minustakin kuulostaa lupaavalta kirjalta!
   Ja kiitos ilmoituksesta, laitan suosikkeihin :)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!