Saturday, December 7, 2013

Juhlahumussa

Kiire ja kaikenlainen muu kohina ei näytä helpottavan ennen joulua, jos sittenkään. Muutaman esteen yli on vielä hypättävä ennen kuin voi lojua jossain kirja kädessä ja teekuppi käden ulottuvilla. 

Itsenäisyyspäivänä meillä on aina ulkoilmapirskeet.  Tällä kertaa vieraat kiipeilivät suurimman osan aikaa puissa, ja oksilta soi yhdessä vaiheessa hieno, impromptu konsertti! Hauskaa oli, vaikka niska hiukan paloikin pilvien ja tuulen hämätessä.

Samoihin juhliin saapui myös ystäväni, joka on hiljattain palannut Japanista. Olen aika innoissani tuliaisista: vihreää teetä kaikenlaisissa mielenkiintoisissa variaatioissa. Sain myös lisää mustaa hammastahnaa, johon ihastuin! Alkaa näyttää siltä, että pitäisi varmaan tässä kohta puolin muuttaa Japaniin, gastronomiseen kotimaahani...Senchaa, genmaichaa, sekä matchaa KitKatissa ja kekseissä. Ja vieressä vihdoin aloittamani Midnight in the Garden of Good and Evil.

Kynttilöiden puhaltelua tuulensuojassa... Taisivat olla ekat synttärit, joilla edes onnistuttiin sytyttämään kynttilät merituulen puhaltaessa! Nyt siis meni kerrankin kunnolla kaavan mukaan!

12 comments:

 1. Ihanaa, että juhlat onnistuivat hienosti kynttilöitä myöten. :)

  Miksi se hammastahna on mustaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se kynttiläjuttu oli suuri juttu, sillä aikaisemmin on aina pitänyt teeskennellä tuo kynttilöiden puhallus ja senjälkeiset taputukset :)

   Hammastahnassa on (ymmärtääkseni) hiiltä!

   Delete
 2. Oih ja voih! Päästäpä sinne merituulen hellittäväksi, nauttimaan noita teejuomia ja ennen kaikkea tuota herrrrkullisen näköistä kakkua! Ei siitä reseptiä sattuisi olemaan? Muuten, googletin tuon kirjan ja se vaikutti ihanalta! Onko lukukokemus ollut suositeltava? Musta tuntuu että se on hankittava! :) oliko synttärit sun synttärisi? Siinä tapauksessa paljon onnea!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedätkös, tänä vuonna päästin pakon edessä itseni helpommalla ja kyseessä on tilauskakku, eli reseptiä ei valitettavasti ole tarjota. Sitruunainen juustokakku maistui ihanalta eikä ollut liian makea. Marjakarkit sentään heitin ihan itse päälle ;)
   Omat synttärit eivät olleet kyseessä, vaan pikkuisen! Siksi olikin niin superhauskaa ja loistavaa improvisoitua, pidäkkeetöntä ohjelmaa!

   Kirjan olen vasta aloittanut ja oikein hyvältä vaikuttaa. Minä sitouduin lukemaan kirjan Jennin mielenkiintoisen blogijutun jälkeen, jossa käydään tapahtumapaikalla. Käy vaikka kurkkaamassa: http://salamanteri.net/georgia/2013/01/keskiyon-puutarhan-kautta-seurapiirien-keskelle/

   Delete
 3. Replies
  1. Jep, meille sopii tuollaiset i-päiväjuhlat mainiosti! Tyttö on muuten innoissaan, kun kerron, että Suomessa on sun synttärien aikaan tosi isot juhlat!

   Delete
 4. Olipas hienot tuliaiset. Kitkat on vaan vähän omituisen näköistä. :-) En olisi ihan ensimmäisenä ostamassa tuota.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös vain! Makukin on KitKatissa aika erikoinen, ehdottomasti sellainen acquired taste, samoin nuo pyöreät keksit... Mielenkiintoisia makuelämyksiä kerrassaan!

   Delete
 5. Hienot kemut! Vaikea kuvitella, että jossakin on noin lämmintä, kun tänne lopultakin tuli talvi. En vaihtaisi siltikään, vaan jaksan vielä iloita sadepäivistä ja kirpeästä kylmästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sade ja kirpeys olisi kyllä kivaa vaihtelua tännekin. Täällä nykyisellä asuinalueella ei oikeastaan koskaan ole sellaista kirpeää kylmää, edes talvella. Lisää sadettakin olisi meille kiva, mihin vuodenaikaan tahansa. Kiva kuulla, että nautit talvesta siellä!

   Delete
 6. Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa oli musta tosi hauska kirja. Varsinkin kun muistaa, että ne henkilöhahmot perustuu oikeisiin ihmisiin :) Ja ruoka ja tee Japanissa.. mmm... Aina kun sieltä palaa niin tulee fiilis, että olisi vielä enemmän pitäny maistella kaikkea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, loistavalta ja tosi mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo kirja edelleen.

   Niin, sanopa muuta, Japani... Mun ystävän aussimies ei suuremmin diggaa, joten sovin kaverini kanssa, että lähden seuraavalla kerralla matka- ja shoppausseuraksi! Olisikin hienoa käydä paikallisen kanssa, kun itsellä ei ole kielitaitoa muuta kuin 'hei' ja 'kliitos'.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!