Sunday, December 15, 2013

Vihreää Nepalista

Samaan aikaan kun seikkailin nojatuolimatkalla Himalajalla, löytyi teekupistakin asiaankuuluvaa juotavaa. Kyseessä on Demmers Teehausin Nepal Himalaya View (Demmersin vihreä tee #175), jonka nappasin mukaani elokuisesta Helsingistä juuri ennen kotiinlähtöä. Tee taitaa olla ensimmäinen nepalilainen vihreä tee, jota olen maistanut. Korkeuksissa Himalajaa ihaillen kasvaneet lehdet tuoksuvat paketissa voimakkaalle ja makealle, ja erikoinen tuoksu taisikin olla se, mihin kaupassa kiinnitin ensimmäisenä huomioni. Tämä ei ole mikään lässy vihreä tee, vaan voimakasarominen ja todellakin omanlaisensa. Minä olen maistavinani haudutuksessa jotain sekä makeaa ja savuista. Voi tosin olla, että neljänkympin helle on sekoittanut pääni, sillä Demmersin kotisivuilla teetä kuvataan varsin miedoksi! Saattaa myös olla, että olen myös haudutellut teetä varsin liberaalisti ja ylittänyt suositusten mukaisen kahden minuutin haudutusajan minuutilla tai parilla. Kitkeräksi tee ei ole muuttunut, vaan maku on hieno ja syvä.


sannabanana
Nepal Himalaya View: tummia lehtiä ja vaaleampia kärkisilmuja.

Tuloksena kauniin kellertävää ja aromaattista vihreää herkkua.

 Tänä aamuna laitoin eilen illalla vahvaksi hauduttamaani teehen jääpaloja, ja kesäkuumalla Nepal Himalaya View toimii hyvin myös kylmänä energiajuomana. 


Meidän viikonloppu on kulunut suurimmaksi osaksi vedessä. Surffilautakin on saanut jo kyytiä. Tänään mini-mellä on ihan oikea oppitunti surf-clubilla. Olen niin ylpeä hänestä, sillä muutama vuosi sitten kohtaaminen friikki-aallon kanssa teki mini-mestä valtameripelkoisen miltei hysteriaan saakka. Kovalla työllä ja rohkeudella huonot muistot ovat vihdoin jääneet taakse, ja nyt pelkurista on kehittynyt oikea vesipeto, joka miltei hyökkää valtameren kimppuun innoissaan!


sannabanana
Horisontti vinossa, mutta you get the idea...


(Huomenna täällä blogissa aukeaa muuten kirjabloggaajien joulukalenterin 16. luukku! Luettua Elämää -blogissa avautui joulukuun alussa ensimmäinen luukku, ja saman postauksen lopussa on linkkilista kaikkien osallistujien tonteille.)

2 comments:

 1. Varmaankin hyvää teetä ja Himalajan teetä olisin saanut maistaa eilen ,sillä olin kutsuttu
  teeiltaan Palais du the-kaupassa mutta jäinkin kotiin koska oli niin kylmää ulkona...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uuh, Palais du the kuulostaa ihanalta. Toivottavasti ensi kerralla tarkenet mukaan!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!