Thursday, March 20, 2014

Voimajuomaa koetuksiin

Harmittaa hajanainen postaustahti (ja aiheet!), mutta tällä hetkellä rahkeet eivät riitä kaikkeen. Muidenkaan blogeja ei ole ollut aikaa lueskella, vaikka mieli kovasti tekisi. Nyt kuitenkin energia on laitettava arjen pyöritykseen ja siitä selviytymiseen, päivä ja hengenveto kerrallaan. Viimeisten kaikin puolin monimutkaisten ja näännyttävien kuukausien suosikkijuomaksi ilmestyi onneksi perinteikkään Henry Langdonin Lemongrass & Ginger -hauduke. Huomasin tätä postausta ajatellessani, että usein tiettyihin ajanjaksoihin näyttäisi ilmestyvän sellainen juuri sopiva tee, josta saa jotakin olennaisen tarpeellista, olipas sitten kyse iloista, suruista tai jostakin muusta. Langdonin tuoksuvasta haudukkeesta olen siemaillut hengähdystauoilla sopivassa suhteessa paljonkaivattua pehmeyttä ja voimaa. Kofeiiniton juoma on sopinut mainiosti aamuihin ja iltoihin, jäisenä ja kuumana, eikä ole altistanut jo entisestään vaivaavalle unettomuudelle. Keittiössä kätevät voivat valmistaa kyseisestä sekoituksesta myös sorbettia.

Langdonin suku aloitti kaupustelun Melbournessa jo 1800-luvun puolivälissä, mutta erikoistui teehen (ja kaakaoon sekä mausteisiin) vasta 1900-luvun alusta lähtien. Viisi sukupolvea myöhemmin Langdonin nykyinen teekokoelma on pieni, mutta kattava. Pidän muuten myös Langdonin resepteistä. Lemongrass & Gingeriä valmistaessa olen miettinyt, kuinka helppoa kyseisen sekoituksen tekeminen omista raaka-aineista olisikaan: tarvitaan vain kuivattua sitruunaruohoa ja inkiväärilastuja. Onnistuisi helposti kuivurilla ja olisi takuulla tuoretta. Ehkäpä kokeilen omatekoista, kun tämä nykyinen purnukka on käytetty loppuun. Sitruunaruoho tuo tähän sekoitukseen raikkautta ja makeutta, inkivääri potkua ja syvyyttä. Näin herkullista juomaa voisi käyttää vaikka huonetuoksuna!  


sannabanana
Yksinkertaista, mutta täydellistä.

sannabanana
Rakennusprojekteja edessä ja taustalla...

Tämän viikon olen muuten tehnyt töitä kotoa (mikä mahdollistaa myös tämän postauksen, buhahahahaaa!). Syykin on mielenkiintoinen: uutta ilmastointilaitetta asentavat tyypit porasivat tietämättään reiän asbestilevyyn ja nyt koko toimisto on evakuoitu, kun rakennuksessa on käynnissä erikoissiivousprojekti. Huh, jännittää hieman, sillä ilmastointilaite oli maanantaiaamuna päällä samaan aikaan kun porailu tapahtui. Nyt sitten mietimme, että mihin potentiaaliset asbestipölyt ovat leijailleet ilmavirran mukana. Kaikilla oli muutenkin maanantaina kurkku ja keuhkot kipeinä, sillä hommasta levisi kammottava käry joka puolelle. Omassa tapauksessani kurkku saattoi olla myös kipeänä siksi, että viikonloppuna roadtrippasin ex-tempore kaverin kanssa musafestareille Nukaraan kuuntelemaan sellaista karismaattista ja hauskaa aussilaulajatarta kuin Mama Kin. Mukavan tummalla huumorintajulla varustettu tähti laulatti jengiä niin, että ääni varmasti aukesi jokaisella. Oli kivaa, ja kannattaa kuunnella, jos kaipaa jotain soulahtavaa. Omia suosikkeja tällä hetkellä ovat: Rescue, Bosom of Our Bed ja Apple Tree.


sannabanana
Meidän 'preeriaa' :)

sannabanana
Autoilua ilta-auringossa.

sannabanana
Tässä kohtaa mietittiin, mentiinkö jo ohi!

Matkalla ohitettiin kuiva joenuoma ja kauniita River Gum -puita.

6 comments:

 1. Oi minäkin haluan tuota juomaa! Vesi herahti kieleen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti löydät vastaavaa. Tai sitten käyn sulle shoppaamassa seuraavan kerran kun pääsen isoon kaupunkiin :)

   Delete
 2. Loving Mama Kin! Häntä pystyyn ja voimia, totta kai litratolkulla teetä;) Ihana roadtripkuvat. Samoissa maisemissa vierähti kuu poikineen vuosia sitten - kotipesänä huikea Fremantle... huoh, niitä aikoja, niitä muistoja;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, Mama Kin onkin Freon tyttöjä. Minustakin huikea artisti ja livenä hulvaton meininki. Tuon teenkin hankin muuten Fremantlesta muutama kuukausi sitten :) Hienoa, että olette olleet samoissa maisemissa - ymmärrän huokailun, WA:ssa on kyllä sitä jotain. Kaukana kaikesta, vähän kuin oma maailmansa!

   Kiitti tsemppailusta.

   Delete
 3. Valkoinen Leijona toivottaa voimia arkeen ja paljon mieltä tyynnyttäviä teehetkiä.

  ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!