Thursday, November 6, 2014

Reissuilua

No huh, kollegan paluu pitkältä stressilomalta pääsi jollakin tapaa yllättämään, vaikka päivämäärä olikin tiedossa. Nyt meitä on kaksi samoissa puikoissa, päivittäisten sähköpostien määrä on kertarysäyksellä puolittunut, ja minä huomaan olevani jonkinlaisessa shokissa! Tällaistako on normaali työmäärä? Enhän mä tee mitään! Äkkiä jostain jotain urgentia hommaa tänne heti! Tässä on todellakin totuttelemista, ja myös se vaara, että nyt sitoudun taas johonkin superhankalaan ja kiireiseen, vaikka kaiken järjen mukaan nyt pitäisi vain rauhoittua ja tasoittaa tämä tilanne - ja nauttia!
[Edit. tämän kirjoittamisesta on kulunut jo reipas viikko. Kodin jatkuvien nettiongelmien vuoksi en ole päässyt postauksen kimppuun sen koommin, nytkin naputtelen kaverin lattialla. Mutta se on kerrottava, että jo saman päivän iltapäivänä tuo ylläoleva tilanne muuttuikin takaisin tutuksi ja turvalliseksi kaaokseksi: pöydälle laskeutui jättikokoinen ja kiireinen ONGELMA, jota olemmekin sitten (onneksi) tiimin kesken yrittäneet ratkaista yötä päivää. En siis ehtinyt sen kummemmin normaaliin työmäärään totuttelemaan saatika siitä nauttimaan.]

Huomasin, että tänä vuonna on tullut myös reissattua aika paljon, siitä huolimatta, että monelle potentiaaliselle matkalle oli käytännön syistä pakko sanoa, että ei kiitos. Syyskuussa mini-me tuli mukaani hytisemään työmatkalle talviseen Canberraan ja Sydneyyn. Canberrassa oli muuten kylmin talvi 20 vuoteen, ja maa aamulla kuurassa. Mini-mestä oli hurjan hauskaa puhallella höyryä aamuisin matkalla museoon. Hatunnosto pikkutytölle, joka jaksoi ja jaksoi päivätolkulla viihdyttää itseään, samalla kun mamma tutkiskeli kaikenlaista tärkeää arkistojen kätköissä. Oli muuten jo toinen samanmoinen intensiivireissu tytölle, jolle monet Australian suuret museot ja arkistot ovat jo tulleet tutuiksi. Hauskana muistona reissusta ovat muunmuassa ipadille ikuistetut videot, joita neiti tehtaili kaikessa hiljaisuudessa erinäisten pöytien alla: löytyy esimerkiksi tutkielmaa tutkijoiden jaloista ja kengistä ("... and here are my mum's boots; glorious green!"), kuiskuteltuja salaliittoteorioita ja harras nenänkaivuuvideo!

Tässä muutama kuvamuisto sen pidemmittä puheitta:

Canberran hotellihuoneen kaunis katto :)

Mini-me ja uudet kaverit. Paahtoleivällä saattoi olla osuutta asiaan...

Canberran pelikaaneja.

Yksi monista aamiaisista National Museum of Australiassa.

Museon aulaa.

Pikainen tutkimusmatka National Libraryyn ennen lähtöä.

Ja sitten Sydneyyn viikonlopuksi.

Mini-me sai viettää viikonlopun bestiksensä since 6kk kanssa :)

Viikonloppu koostui jutskaamisesta, taiteesta ja herkuttelusta.

Chinese Garden of Friendshipissä minit saivat tehdä hauskoja aktiviteettejä. Tässä etsitään kiinalaisen horoskoopin hahmoja kartan kanssa..

Chinese Garden of Friendship. Parempiakin kuvia olisi saanut...

Taiteiltiin isommalla porukalla.

MCA:n yläkerrassa herkuttelimme safkalla ja nautimme näköalasta.

Seuraava viikko sujui sitten tiiviisti Sydney Universityn arkistossa... tässä edustan puistoa.Lokakuun alun koululomilla suuntasimme ilman suurempia suunnitelmia Länsi-Australian lounaisosiin roadtrippailemaan. Ainoa must listallamme oli Treetop Walk, muuten ohjelma oli täysin vapaa ja vastaanottavainen. Ihana tapa matkustaa, ja tästä lähtien se ainoa, päätin. Kotona onnistuin sitten kuvia tallentaessani itse asiassa deletoimaan suurimman osan, ja nimenomaan ne kuvat jättimäisistä puista...


Matkareitiksi muodostui seuraava: vanha kunnon Perth, jossa vietimme tunnin jos toisenkin järkyttävissä liikenneruuhkissa; kaunis Bridgetown, jossa pystytimme teltan joenvarteen, kirppistelimme, kävimme karkkikaupassa, herkuttelimme leivoksilla ja taputtelimme alpakkoja sekä maistelimme oliiviöljyjä; mielenkiintoinen Manjimup, jossa taitaa olla south-westin paras leikkipuisto ja jonne jäimme yöksikin, sillä samaan aikaan oli käynnissä Bluegrass-festari ja saimme kutsun kunnon bush danceihin. Erittäin mielenkiintoinen kokemus; hiljainen Walpole, jonne jäimme yöksi, sillä turistikeskuksesta sanottiin, että koululomien vuoksi majoitusta on miltei mahdotonta saada. Käppäilimme upean Treetop Walkin ja Walpolen pienen Horseyard Hill Walk Trailin. Käppäilyn lopuksi keskustaan palatessamme tuntui, että taisimme olla miltei ainoat ihmiset koko kylässä! Ravintolassakin olimme ainoat asiakkaat - että sellainen ruuhka-aika Walpolessa!; uninen Peaceful Bay, joka varmasti herää eloon kesäkuukausina; symppis Denmark, jonne jäimme hiukan pidemmäksi aikaa ja jossa herkuttelimme Ravensissa, vierailimme läheisillä viinitiloilla, juustoloissa ja toffeetehtaassa. Lähellä on myös Pentland-farmi, jossa mini-me taputteli innoissaan kaikenlaisia eläimiä. Walpole-Denmark -välillä on myös Dinosaurus-puisto, jonka yhteydessä on myös lintupuisto, kaunis Greens Pool, jonne tekisi mieli palata kesäkuumalla, ja heti vieressä upea Elephant Rocks. Takaisin hurautimme samaa reittiä, mutta vikkelämmin. Alla kuvakimara, josta puuttuu muun muassa se päätähti, eli jättimäiset karri- ja tingle trees :/

Seuraava road trip on jo "suunniteltu" samaan tapaan. Nokka lähtee kohti etelää niihin maisemiin, jonne emme tällä kertaa päätyneet.


Bridgetowniin kannattaa tulla lomailemaan.
Kauniit, pehmeät ja ujot alpakat.


Walpolen Horseyard Hill Walkin varrelta.

Walpolen Coalmine Beach.

Pentlandin asukkeja.

Peaceful Bayn luksusta.

Peaceful Bay. Brittituristit vedessä, meillä kupit kuumaa ja villapaidat päällä.

Joltakin viinitilalta.

Denmarkin puut kukassa.

Ravens Coffee <3

Ravensin söpiskaakao.

Haita lautaselle.

Denmarkin joenvartta.

Iltakävelyllä.

Greens Pool.

Greens Poolin järkäleitä.

Elephant Rocks.

Elephant Rocks.

18 comments:

 1. Olen aina vaan yhtä ihmeissäni asuinmaasi maisemien monipuolisuudesta. Onhan se iso iso paikka, mutta silti. Ja yllättäen siellä on talvista, noista Sydneyn kuvista ja briteistä rannalla (funny) tuli vilu, mikä on harvinaista blogisi kuvista. Museoaamiainen ja nallekahvi, ihan parhaat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä, minäkin aina yllätyn ;) Ja pitää oikein muistaa pakata lämmintä kun lähtee täältä etelämmäksi, ettei heti hyydy. Täälläkin pääsee siis kyllä palelemaan, vaikka kaikki onkin suhteellista :) Canberrassa oli meidän saapuessa kylmin yö miesmuistiin, eli -8, mikä on kyllä jo ihan oikeasti kylmä!
   Harmittaa niin vietävästi ne hävinneet jättipuukuvat, sillä koska meillä ei ole kunnon puita, oltiin niistä niin innoissamme ja olisi ollut kiva näyttää blogissakin kunnon metsää. Mutta ens kerralla...

   Delete
 2. Kiitos mielenkiintoisesta kuvamatkasta! :)

  ReplyDelete
 3. Kylla teidan mantereella on kaunista, ei voi muuta sanoa kuvia katsellessa!

  ReplyDelete
 4. Hienoja kuvia ja kiinnostava matkakuvaus! Mikä on tarina nimen mini-me (vai Mini-me) takana? Onko se blogi-nimi vai lempinimi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Mini-me on vain sellainen satunnainen heitto kavereilta, kun näkevät mun lapsuudenkuvia ja vertaavat tyttöön, tai kun hän tekee tai sanoo jotain aika identtistä äitinsä kanssa. Päivittäisessä käytössä on joku kymmenestä muusta lempinimestä, blogissa vain mini-me (tai Mini-me) :)

   Delete
 5. Me like. ♥ Erityisesti minua ilahduttivat mini-you:n videot (toki kaikki muukin viehätti!) - sun pitäisi laittaa ne juutuubiin, että päästäisiin mekin ihastelemaan sun kenkiä. ;-D Sitä nenänkaivuuvideota en kyllä välttämättä haluaisi nähdä. ;-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ne videot ovat kyllä mahtavia! Nenänkaivuuvideo on pitkä ja harras, varustettuna kunnon zoomauksilla myös. Säästän sen 18-v synttäreille ohjelmanumeroksi ;)

   Delete
 6. Arkistot, alpakat, karkkikauppa, leivokset, juustola, toffeetehdas, lintupuisto ja canberran hotellihuoneen katto kaikki kuulostivat niin ihanilta että alkoi ihan harmittamaan tämän lukeminen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuluneen vuoden (ja muutaman ekstran) kaikenlaisten hankaluuksien jälkeen, oli aivan superhypermahtavaa olla 'vapaana' reissussa. Arkistomatkaan toki liittyi hiukan työpaineita, mutta varsinkin tuo road trip oli kyllä ihan perfect (vaikka kuvat hävisivätkin!). Toivottavasti postaus toimii inspiraationa päämäärättömälle matkailulle missä tahansa!

   Delete
 7. Hei jos vaan tuntuu hyvältä idealta niin laita toki tänne joku mini-men videoista nähtäväksi. Kuulostavat aika hienoilta!

  Upean näköisiä kuvia taas, erityisesti Elephant Rocks.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm, mietin tuota viela... Hauskoja yllareita olivat kylla!
   Elephan Rocks oli aivan upea ja siina ihan vieressa tuo Greens Pool. Tekee mieli menna sinne uudestaan kesakuumalla vilvoittelemaan.

   Delete
 8. Ihanainen kuvakertomus! Lumisateessa lämmittelen näissä tunnelmissa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullakin ikävä noihin maisemiin takaisin :)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!