Saturday, December 20, 2014

Hömpänpömppää

Ehkä elämäni onkin aikaisemmin ollut kamalan helppoa! On ollut enemmän aikaa ja kapasiteettia pureutua kirjoihin, jotka laittavat pohtimaan syntyjä syviä, ihmismielen kiemuroita, historian vaikutuksia ja poliittista tanssia. Nykyään aivot on vain joskus heitettävä narikkaan. Olen samalla vihdoin tajunnut hömpän merkityksen.


Kelk, L. I Heart New York. Harper Collins, New York, 2010.Kaverilta saatu kirja on ihanan pehmeää hattaraa. Pienet ärsytyksetkin hukkuvat jonnekin sinne makeaan ja tahmeaan höttöön. Lopulta ei edes häirinnyt, etten tajunnut monien brändien merkitystä; että naispuoleiset  päähenkilöt ahmivat vain pitsaa, pastaa, nachoja, jätskiä, kakkuja jne, mutta pysyvät ikihoikkina ja siloposkisina; että miehiä katsellaan lähinnä hyötymielessä; että jokin tietty laukku voi tehdä todella onnelliseksi; että parissa viikossa Nykiin pölähtämisestä päähenkilöllä on viileä työpaikka, kaksi potentiaalista siippaa (ökyrikas pukumies ja kuuluisa muusikko), paras ystävä ja asunto... Ahmin hattaraa ja annoin aivojen lerpsahtaa sokerihumalassa jonnekin lattianrakoon. 


"'He had a black Amex,' I said, grabbing her arm.
'Get the ring!' she screetched. 'Get the ring!'"


Kirjan päähenkilö, britti, Angela Clark toikkaroi NY:ssa äkillisen eron ja ex-tempore -lentomatkan jälkeen. Muutamassa viikossa Angela on ns. keksinyt itsensä uudelleen. Tähän tarvitaan tietenkin meikkejä, uusi kampaus, samanhenkisiä ystäviä ja uusia vaatteita, sekä sopivasti huomiota vastakkaiselta sukupuolelta. Lindsey Kelkin I Heart New Yorkissa selviydytään erosta suhteellisen kevyellä otteella, luottokortilla ja puoli-ironisella huumorilla. Energiaa riittää näin bloggaamiseen ja kahden potentiaalisen rakkauskuvion vertailemiseen. Siinäpä se, mutta tuli tarpeeseen tällainenkin kirja :)


"As he started the small talk rolling, what did I do for a living, what did he do for a living, how long had I been in the city, what sights had I seen, I ran a quick comparison on Tyler and Alex. Alex was sexy and cocky and had the whole I'm-in-a-band thing going on, whereas Tyler was good-looking in a clean-cut, I take care of myself, let me take care of you, sort of a way."  

10 comments:

 1. Välillä aivoja on todella kiva lepuuttaa. Luin juuri Kinsellan kirjan rankkojen kirjojen putken jälkeen ja kylläpä teki hyvää. :)

  ReplyDelete
 2. Hömpälle on tosiaan paikkansa, niin kirjoissa kuin televisio-ohjelmissa:). Hömppää ja ei niin hömppää on nyt lainattu kirjastosta lomaa ajatellen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä pitää balanssi kuitenkin :) Mukavia luku- ja rentoutushetkiä lomalle <3

   Delete
 3. Hömppä on välillä ihanan rentouttavaa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuinka meikäläisellä onkaan kestänyt niin kauan tajuta tämä!?

   Delete
 4. Tänään alkoi joululoma ja aion tarttua hömppäkirjoihin, jotta saan työasiat pois mielestäni.

  ReplyDelete
 5. Kyllä hömppä on joskus ihan paikallaan. Jos se on siis hyvin kirjoitettua. Huonosti kirjoitetun hömpän lukeminen on melkoista kidutusta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, niin on! Ei tämäkään kirjoitustyyli saanut haukkomaan henkeä upeudellaan, mutta ei sentään ollut tuskallista. Aikuisten satuja :)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!