Monday, December 22, 2014

Kolme huippua ja merry christmas :)

Koko vuosi on kulkenut sellaista kiitolaukkaa, että on vaikea uskoa sen olevan jo lopuillaan. Kaikenlaisessa on tullut rimpuiltua mukana ja olo nyt joulukuun lopulla on yhä hiukan haaksirikkoutunut. Ja äärettömän väsynyt. Tylsää ei ainakaan ole ollut ja tämä vuosi on työntänyt useaan otteeseen peiliä nenän eteen. Lentokentän ja kaupungin väliä on tullut ravattua parin viime viikon aikana useampaan otteeseen lähipiirin hajotessa joulu-tammikuuksi kuka minnekin. Asiaan on kuulunut sen vuoksi ehkä hiukan liian monta 'catch-uppia' ja valvomista, kun on hyvästelty ja vaihdettu kuulumisia ennen taukoa. Huh, tuntuu niin kummalliselta olla erossa muun muassa supertiiviistä työtiimistä monta viikkoa. Muutenkin korvessa asuessa ystävyyssuhteet taitavat jotenkin kiteytyä erityisen merkityksellisiksi. Meikäläisenkin jalat nousevat maan pinnalta ensi viikolla ja blogi saatttaa joutua joululomalle. Katsotaan, millaisia nettiyhteyksiä ja kirjoitusmahdollisuuksia tarjoutuu reissussa. 

Sydäntä lämmitti muutama viikko sitten Elegian inspistunnustus, jonka laitan totta kai kiertoon. Kirjavalas on ehdottomasti yksi lempiblogeistani, mutta jotta tämä hieno idea ei mene ihan sisäpiirin selkääntaputteluksi, haluan nimetä kolme ei-kirjablogia, joiden parissa viihdyn erityisen erinomaisesti :) Totta kai inspiroidun monista muistakin huippuihanista ja mielenkiintoisista blogeista, mutta tässä nyt kuitenkin vain ne sääntöjenmukaiset kolme arjen ilostuttajaa:

Taikan Pupuleipomosta löytyy aina jotain jännää ja mielenkiintoista!

Paluumuuttajattaren ansiosta Turkki tuntuu nykyään melkein tutulta ja Suomeakin voi katsella, että jos joskus...

Raikkaita visuaalisia elämyksiä, energiaa ja hyvää mieltä tykittää taas Jaana Akaasian alta.

Myös Pihi nainen muisti minua haasteella, jolla juhlistettiin Kirsi Kunnaksen syntymäpäivää. Minä myöhästyin, mutta haluan silti laittaa korteni kekoon. Kirsi Kunnas on kyllä ihailtava ihminen. Lukekaa ja katsokaa vaikka tämä. Meilläkin on täällä Tiitiäisen satupuu, jota loruttelin mini-me:lle vauvaikäisenä ja myöhemminkin. Haasteen vuoksi kahlasin kirjahyllyä läpi ja järkytyin: kirja on kadonnut muutossa!!! Toivottavasti se vielä löytyy jostain.

Minä muistan Tiitiäisen satupuun lapsuudestani. Kotona sitä ei muistaakseni ollut, mutta kerhossa ja koulussa runoja lausuttiin ahkeraan. Lorut ja niiden rytmi jäivät pään sisään elämään ja olikin hauska huomata, kuinka reilu kaksi vuosikymmentä myöhemmin sama rytmi välittyy uusille pienille ihmisille :)  Vaikka pidin loruista, muistan, että kuvitus ei iskenyt pieneen itseeni. Luulen, että syynä oli se musta-valko-punaisuus, jota löytyi monista (ankeista) koulukirjoista? Kotoa muistan Hanhiemon iloisen lippaan, jonka kuvituksesta taas tykkäsin!

Minun, niin kuin monen muunkin, suosikkirunoni on Tunteellinen siili. Toinen runo, joka tekee aina mieli laulaa, on Tiitiäisen tuutulaulu:

Tiitiäinen metsäläinen
pieni menninkäinen,
posket tehty puolukasta,
tukka naavatuppurasta,
silmät on siniset tähdet.

Tiitiäinen metsäläinen
pieni menninkäinen,
keinu kuusen kainalossa,
tuutu tuulen kartanossa,
sammuta siniset tähdet!   Loppukuvituksena pari otosta surffiklubin joulujuhlasta ja hiukan esimakua tulevasta ;)


sannabanana
Joulupukin hattu lensi tuulessa.

sannabanana
Pikku joululahjat viestin vauhdissa.

sannabanana
Inspiraation lähteillä...


14 comments:

 1. Kiitos, kun pääsin blogiisi. Paluumuutto ei ole pöllömpi idea, sen verran voin todeta. Jopa tämän pimeimmästä pimeimmän ajan keskellä. Kohtahan jo kuljetaan valoa kohden. Sitä sinulla taitaa siellä riittää omiksi tarpeiksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä! Kiitos ihanasta blogistasi :)
   Nopeasti aika kulkee, vastahan sinne tuli se pimeys! Tykkään kyllä Suomen luonnosta juuri siksi, kun kaikki on muutoksessa koko ajan!
   Valoa meillä riittää, ja tänä kesänä näköjään navakkaa tuulta myös.

   Delete
 2. Hyvää joulua sinne! Vähän erilaiset joulunäkymät tiellä siellä kesän keskellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin! Huomasin, että kirjoitukseen jäi viime viikon ajatusmaailma: minähän lennähdän muihin maisemiin jo huomenna!
   Näkymät on kesäiset tosiaan :)

   Delete
 3. Voi, miten eksoottisia nuo kuvat ovatkaan meille!
  Mukavaa, lämpöistä joulun aikaa sinulle ja Mini-melle!
  Tiitiäisen tuutulaulu on sellainen, että saa minulle aina kyyneleet silmiin, kun muistan miten omat olivat pieniä tiitiäisiä juuri synnytyssairaalasta pästyä ja uinuivat silmät sinisinä tähtinä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä taas ihastelen niitä pimeitä ja 'cosyja' joulutunnelmakuvia Suomesta :)
   Ihanaa joulua myös sinulle!
   Minulla on ihan sama tuon tuutulaulun kanssa, niisk!

   Delete
 4. Suuri kiitos tunnustuksesta, olipa tämä mukava joululahja. :) Ja kiitos myös kuvista joissa paistaa aurinko. Minusta tuntuu yhä näin aikuisena ihmeelliseltä että jossain maailmassa paistaa samaan aikaa aurinko kun täällä lunta tupruttaa ja on pilkkopimeää. Hauskaa joulua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä! Minusta blogisi on kyllä aivan huippu!
   Lähettelen sinne auringonsäteitä - niitä piisaa nyt. Mnä haaveilen Suomi-joulusta. Ehkä ensi vuonna...
   Oikein mukavaa joulua sinullekin <3

   Delete
 5. Reipasta Joulua sinulle ja perheellesi ja mukavaa täpinää seuraavaa reissua odotellessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja samoin!
   Tässä saa kunnolla täpistä, reissuilua riittää ensi kuun loppuun saakka! (Jee!)

   Delete
 6. Oikein hyvää joulua missä sen sitten vietättekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja sinullekin!
   Minun joulustani on tulossa todella rauhallinen ja zen, juuri sitä kaipaan nyt :) Toivottavasti reissu menee suunnitelmien mukaisesti.

   Delete
 7. Vau mitkä joulukuvat! Aivan ihania :)

  Toivottelen sinulle hyvää ja rauhallista joulua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, tuo joulujuhla oli kyllä niin kiva!

   Kiitos, ja samoin sinulle oikein ihanaa joulua!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!