Saturday, October 3, 2015

Kesää kohti

Eilen illalla korkattiin oman pihan 'terassikausi'. Tätä on ollut ikävä: työntäyteisten viikkojen jälkeistä hengaamista auringonlaskun oranssissa ystävien kanssa. Pulina tai ajatuksissa hiljakseen istuminen (sen osaavat muutkin kuin suomalaiset!) jatkuu siihen saakka kunnes tulee pilkkopimeää. Silloin pöydälle nostetaan kynttilät (ja eilen pallovalotkin), ja juttu jatkuu. Vihdoin on niin lämpöistä, että shortseissa illallistettiin hytisemättä iltamyöhäiseen. Aaltojen pauhussa ja ulkoilmassa on ihana parantaa maailmaa. Viime vuonna näitä perjantain tai viikonlopun de-briefejä oli aika säännöllisesti, tänä kesänä lähipiirin kiire ja kalenterit näyttävät sellaisilta, että ihan muutamaan voi olla tyytyväinen kesän aikana. 


Valmiina toimintaan. Lautaislle saapui intialaista hieman kuvanoton jälkeen.


Viimeiset teenrippeet saivat tarttumaan tähän tärkeään aiheeseen: Suomen-reissulla kävin taas turisemassa ja nuuhkimassa Demmers Teehausissa Annankadulla. Tällä kertaa mukaan lähti Teataster Selectionin etelä-korealainen luomu-sencha. Jeju-saaren Seogwang-viljelmältä peräisin oleva sencha on raikkaan vihreää ja pienilehtistä herkkua. Minä join tätä Suomessa päivittäin aamuteenä ja sama meno jatkui täällä niin pitkään kunnes pussin pohja alkoi näkyä. Viimeisen kannullisen olin jemmannut ja tänä aamuna oli sen aika. Tämä sencha on jotenkin energisen oloista - väri kuivana sekä haudutettuna on vahvan tuoreen vihreää ja maultaan tee on kevyttä ja keväisen raikasta - juuri sopivaa aamuherättäjää. Nyt puhutaan pussin viimeisten rippeiden voimalla, mutta minusta tee ei ole maultaan hirmuisen makeaa, vaikka makeus pussin kyljessä mainitaankin (myös tuoksu on makeahko). Siksi ehkä ihastuinkin tähän luomuteehen: vaikka mausta löytyy umamia ja tuoksu huumaa, tee on silti kevyttä ja jättää hyvän tunteen juuri heränneen kielelle ja vatsaan. Tästä teestä tulee mieleen kesäiset aamut ja auringonpaiste. Bio Etelä-Korea Jeju Seogwang Sencha on limited edition, eli kiirehdi, jos kiinnostaa!


Viimeisiä viedään!


Kauniin kirkasta vihreyttä.Kun lueskelin Jejun saaresta, alkoi tehdä mieli mennä käymään. Eristyksissä ollut saari on kuulemma kulttuuriltaan ja kieleltään aika erilainen muuhun Koreaan verrattuna. Jejulaiset ovat naisia arvostavaa matriarkaalista väkeä. Perinteisesti vapaasukeltajanaiset kun toivat leivän pöytään meren antimista saamillaan tuloilla. Vielä pari vuotta sitten Jejulla oli muutama tuhat vapaasukeltajanaista, ja suurin osa heistä oli yli kuusikymppisiä!

4 comments:

 1. Kiitos terassikaudenesittelystä, Sannabanana! Pääsi ihan tunnelmaan mukaan. Lämpimän ja pimeän yhdistelmähän on se, mitä meillä ei ole. Olen ihan kaivannut sitä ulkomaanmatkojen jälkeen. Vau, tai siis wow - yli kuusikymppiset sukeltajanaiset. On tämä meidän maailmamme rikas. Jos käyt Jejussa, niin kirjoita matkkaraportti, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä! Toivottavasti tulee lisää terassijuttuja, se olisi hyvä merkki hyvinvoinnista täällä, toisin kuin ainainen juokseminen paikasta toiseen :)
   Olinkin unohtanut, että Suomessa tuo yhdistelmä ei oikein koskaan toteudu. Jännä ajatella, kun itselle on aivoihin iskostunut tämä säännöllisempi päivittäinen valon ja pimeyden määrä.
   Minusta olisi kyllä todella mahtavaa tavata noita 'merenneitoja'. Jos joskus Jejulle pääsen, niin takuulla kerron siitä!

   Delete
 2. Hei,
  Löysin blogisi hiljattain, kun etsin suomalaisia teeblogeja. Mikä ihana yhdistelmä: teetä, kirjoja ja matkoja = jään seuraamaan! Ahmin jo Japani-postaukset, kun Japani on itsellä haavekohteena. Toivottavasti seuraava Aasian reissu suuntautuu sinne. Demmers on muuten oma suosikkiteekauppani Helsingissä, mutta esittelemääsi senchaa en ole testannut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jipii, kiitos kommentista ja tervetuloa mukaan :) Itse asiassa olen parhaillaankin reissussa, hetken aikaa lepoasennossa highwayn reunalla :D Vielä reilu pari tuntia pitäis jaksaa ja sitten vihdoin koti kultainen!
   Demmers on kyllä ihana <3

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!