Saturday, December 31, 2016

Kurki on laskeutunut

Ja niin on kulunut vuosi siitä kun lähdettiin lentoon Kurjen siivellä Itä-Aasian maisemiin. Kurki on vihdoin laskeutunut lepäämään, mutta eivätpä linnut kovin kauaa paikallaan saatikka maan helmassa pysy. Kohta ollaan taas menossa kurjen maisemissa, kirja kädessä, ellei ihan fyysisesti! Innokkaita ja inspiroituneita kanssaliitelijöitä oli vuoden aikana runsaasti, ja heidän haastesuorituksiaan sekä koosteita voi lukea täältä.  Suuret kiitokset kaikille osallistuneille ja erityisesti kiitoksia hienosta postauksista ja niiden kautta saaduista lukuvinkeistä. Itä-Aasiaan lähden monen muun tavoin jatkossa vielä monelle kirjamatkalle, vaikka haaste nyt loppuukin :)


sannabanana
Kiveäkin hymyilytti Rainbow Beachilla jouluna!


Eniten aikaa kurki taisi viettää Japanin ja Kiinan mahtimaissa, mutta pyrähdyksiä tehtiin kyllä muihinkin seudun maihin. Itselleni tämä rajoittui Etelä-Koreaan, mutta onneksi muut ehtivät laajemmalle. Haasteen puitteissa luin itse ainoastaan 15 kirjaa, mikä hiukan hävettää. Puolustukseksi sanottakoon, että pinosta löytyi pari sellaista haasteeseen sopivaa kirjaa, jotka eivät lähteneet käyntiin, mutta joiden kanssa haaskasin aivan liian kauan aikaa jumittaen. Jumitus on muutenkin kuvannut tämän vuoden lukemista. Vasta nyt vuoden lopulla olen osannut sanoa oikeasti ei-kiitos muutamalle yöpöydän vakioasukkaalle, ja niin on lukuilo taas löytynyt! Kuinka nautinnollista! Ja kuinka typerää onkaan jumittaa sellaisten kirjojen parissa, jotka eivät vain nouse siivilleen. Jos teillä on sellaisia käynnissä, laittakaa ne kiinni ja sivuun. Avatkaa, ilman ahdistavia syyllisyys- ja velvollisuusajatuksia, jotain uutta, sopivampaa ja lennokasta.


Puljasin jouluna tässä Fraser Islandin ja mantereen välillä. Seuraavana päivänä tappava meduusa oli hipaissut jotakin samoissa vesissä uinutta. Hui!Lukuilon palaaminen on siksikin mukavaa, että olen jo kohta kuukauden päivät kitunut jonkinlaisen superbugin kourissa. Antibiootitkin on jo 'nautittu', mutta tauti on tullut muuntuneena heti kuurin jälkeen takaisin. Sairastaessa ja heikossa hapessa on niin lohdullista lukea ja se saa kaiken muun ärsyttävän unohtumaan. Olen toki muutakin tehnyt, mutta kaikki reippailu näyttää nyt kostautuvan samana iltana, eli lepo on ollut paikallaan ja tarpeellista. Mutta oikeasti: kuukausi sairastellessa on ihan tarpeeksi, vinkkinä universumille: voisin jo mielellään parantua, pliis!


sannabanana
Oli niin rentouttava joulu, että unohdin joululahjatkin kotiin. Oho!


Voivottelusta takaisin haastejuttuihin. Haasteen palkinnon nappasi  nokkaansa kurjen siivellä lentänyt bloggari, jonka lukutahtia sekä loistavia kirjavalintoja olen ihaillut jo pitkään, eli Kartanon kruunaamaton lukija. Elegia tempaisi haasteen myötä 25 kirjaa, ja tiedän, että hänkin jatkaa kirjamatkailua tuolla suunnalla jatkossakin. Onneksi siis olkoon (ja laitahan viestillä osoitteesi, niin saadaan haastepalkintokin siiville sinne päin)!

Mitäs sitten keksittäisiin uudelle vuodelle? Totta kai on jo suunnitelma, mutta sairastelu on hidastanut luovuutta, joten uljas uusi haaste julkaistaan ensi viikolla! Kivaa! Ensi vuodelle olenkin jo ehtinyt ilmoittautua mukaan novellihaasteeseen ja Muuttoliikkeessä-haasteeseen.


Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille blogin lukijoille ja kommentoijille - ja oikein ihanaa ja nautinnollista alkavaa luku- ja teevuotta joka iikalle!

12 comments:

 1. On ollut niin paljon hyviä haasteita, että on tehnyt mieli osallistua niihin kaikkiin, mutta valitettavasti niitä on täytynyt rajata. No ainakin tästä on saanut hyviä lukuvinkkejä tulevaisuutta varten :) Ihanaa uutta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla on ollut sama ongelma haasteiden kanssa. Ja lisäksi vielä vuodetkin vierivät niin nopeasti, että monet haasteet ovat lopussa ennen kuin olen ehtinyt aloittaakaan!
   Oikein kivaa uutta vuotta sinullekin :)

   Delete
 2. Kiitos ihanasta haasteestasi! Oma koosteeni lähti matkaan vasta, mutta nyt onkin hyvä tähyillä uusia lentomatkoja ja haasteita. Mitä mahdat keksiä?
  Lennokasta ja lukuisaa vuotta 2017! Ja tervehtymistä uuden vuoden lahjana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että osallistuit!
   Hiukan samantyylisellä teemalla jatkan tänä vuonna. Ja sitten mieleen tuli myös sellainen tosi käytännöllinen toinen haastekin. Katsotaan saanko molemmat aikaan!
   Kiitos toivotuksista, tervehtyminen olisi enemmän kuin tervetullutta :)
   Oikein mahtavaa uutta vuotta sinulle myös!

   Delete
 3. Kiitos aivan ihanasta haasteesta, oli tämän vuoden suosikkilempparini! Ja jatkan ehdottomasti Itä-Aasian valloitusta kirjallisesti, varmasti joskus vielä ihan livenäkin – sen verran innostuin esimerkiksi Japanista tämän haasteen myötä.

  Hyvää uutta vuotta ja parempaa vointia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen niin iloinen, että tykkäsit tästä haasteesta! Ja todella mahtavaa, jos pääset ihan konkreettisesti haasteen maisemiin myös.
   Kaikkea hienoa ja toivomaasi uudelle vuodelle :)

   Delete
 4. Kiitos innostavasta haasteesta. Paranemisia & Hyvää Uutta Vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis! Ja oikein ihanaa uutta vuotta sinulle myös :)

   Delete
 5. Minulle on nykyään haastetta siinäkin, että ehtisin kirjastoon ja malttaisin asettua lukemaan. Tulkoon siis parempi lukuvuosi 2017! Hyvää Uutta Vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih hih, siinä sinulle lukuhaaste tälle uudelle vuodelle siis! Toivon sinulle sellaisia kirjalöytöjä, joita et malta kiireestä huolimatta laskea käsistäsi :)
   Ihanaa uutta vuotta sinulle ja teille kaikille!

   Delete
 6. Tämä oli kyllä ihan mahtihaaste, joka inspiroi todella paljon ja siksi tulikin tutustuttua lukuisiin uusiin kirjailijoihin ja tarinoihin. Kiitos sinulle vielä haasteen järkkäämisestä. On muuten ihana tapa aloittaa tuore vuosi voittamalla lukuhaaste, jeeee! Hyvä alku vuodelle 2017 <3

  Oikein antoisaa tätä vuotta sinulle! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä haastetta oli kyllä ilo emännöidä (onpas jotenkin ällö sana tuo :D ) ja olo on hiukan haikea nyt sen päätyttyä.
   Haastevoitto on juuri passeli tapa aloittaa uusi vuosi! Tuokoon tämä vuosi paljon muitakin iloisia juttuja tiellesi :)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!