Monday, August 26, 2019

Inspiroivaa O:lta

O's Little Book of Calm & Comfort on kuin lämmin viltti koleana sadepäivänä. O on tietenkin Oprah Winfrey'n The Oprah Magazine, ja rauhoittavat ja lohduttavat sanat tulevat lehteen kirjoittaneilta vieraskynäläisiltä. Lehden toimittajat ovat koonneet yksiin kansiin kirjoituksia ja runoja teemoittain: Simple Solace, Kindred Spirits, Somewhere Safe, Mysterious Ways ja Strength from Within.

Yhteistä näille tarinoille on kirjoittajien elämänkokemus, herkkä havainnointi ja jonkinmoinen elämää kantava opetus tai oivallus, joka on jäänyt käteen vuosien varrella. Niin kuin voi kuvitella, mahtuu sivuille elämän suuria käännekohtia: kuolemaa, syntymää, sairauksia, eroja, ja niin edelleen. Joskus mukana on voimakkaita muistoja tai muuten käänteentekeviä tapahtumia, tai sitten vain niitä ankkuroivia rutiineja, joiden avulla jalat pysyvät maassa silloin kun elämä tönii ja heittelee.

"What was obvious is that we had the mountain range behind us and the ocean before us. What's obvious is that we will change. What's obvious is that the sun will set and rise and that everything can be attempted again." 
(Kaui Hart Hemmings: At My Fingertips)


O's Little Book of Calm and Comfort. Macmillan, London, 2017.

Tämä on ihana lahjakirja moninaisiin elämäntilanteisiin, tai sitten ihan vain omaan hyllyyn lisäämään uskoa elämään ja ihmiskuntaan, varsinkin nyt kun Amazon palaa, jäätiköt sulavat, ja hiukan joka paikassa valtaan äänestetään(!) itsekkäitä hörhöjä, joita et takuulla haluaisi naapureiksi, työkavereiksi tai pomoiksi. Vaikka veri kuohahteleekin uutisia lukiessa, onneksi kotona on ihana pörröinen mussukka, jonka kanssa huolet hetkittäin unohtuvat, vaikka mattoja on tässä pesty viime kuukaudet aika rivakkaan tahtiin... Tuota kirjoittaessani tajusin, että olen tosiaan vuosien saatossa raahannut Suomesta tänne neljä räsymattoa!Kotitonttu ovenpielessä.

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!