Tuesday, August 20, 2019

Taivaallista unelmien pumpulinektaria

Me käväisimme Minin kanssa kesä-heinäkuussa yllättävällä pikavisiitillä Suomessa. Olipa kyllä reissu: samaan aikaan haikeaa, mahtavaa, kaunista, surullista, työntäyteistä ja rentouttavaa. Liian nopeasta visiitistäkö se johtuu, kun tuntuu, että sydämestä jäi palanen Suomeen, eikä se ole saapunut vieläkään tänne takaisin? Tuntuu, että niin paljon jäi tekemättä ja näkemättä, mutta ehdimme kaiken muun käytännön asioiden hoitelun lisäksi sentään kellua kaverin kanssa Altaalla, ihailla Oodia (vaikka kirjoja olisin kaivannut sinne enemmän, muuten ihan huippupaikka!) ja saada Muumi/Tove-kiksit upeassa, uudessa Muumimuseossa. Kaikkein hienointa oli kuitenkin juhlia äidin 75-vuotispäiviä isommalla jengillä. 


Oodissa.

Aamupalalla.

Altaalla.

Jo menomatkalla fiilistelimme Singaporen lentokentän TWG-kaupassa valikoimia ihaillen. TWG on minulle uusi tuttavuus: 2008 perustettu singaporelainen luksusteeliike, jonka myynti on ainakin toistaiseksi aasiapainoitteista. Logo "1837 TWG Tea" hiukan hämää, vuosiluku ei nimittäin viittaa firman perustusvuoteen, vaan vuoteen, jolloin Singaporesta tuli yksi maailman tärkeimmistä tee- ja maustesatamista, joissa maailmanlaajuista kauppaa käytiin. Nyt TWG hankkii teelehtiä kaikkialta maailmasta ja sekoittelee upeita teekokemuksia (ainakin tämän yhden perusteella).

TWG täynnä teeherkkuja.

Tänne lorahtaisi helposti satanen jos toinenkin. Säästöpossua täytyy alkaa ruokkia ajoissa.


Muitakin herkkuja löytyy teen kaveriksi.
Herkkukassi mukaan.


Minä nappasin pitkällisen jahkailun jälkeen White Sky Tean, jossa valkoiset Yin Zhen lehdet lyövät kättä keltaisten ylang ylang -kukkasten kanssa. Miten jokin niin yksinkertainen voikaan olla niin upeaa? Postauksen otsikko ei kuulkaa ole liioittelua ollenkaan - tämä tee tarjoaa taivaallista nautintoa kaikin mahdollisin keinoin: nektarinkeltaisella ulkonäöllään, tuoksullaan (sekä kuivana, että haudutettuna) ja maullaan. Nyt vain kävi niin ikävästi, että tee ehti loppua ennen kuin sain kuvan otettua lehdistä kukkasineen. Yin Zhen on valkoista, nukkaista, käsinpoimittua teetä Kiinasta. Ylang Ylang -kukat taas tulevat jostakin Intian valtameren saarilta. Yhdessä nämä kaksi saavat aikaan huumaavan hedelmäiseltä, kukkaiselta, melkein 'toffeiselta' ja makealta (mutta ei liian makealta) tuoksuvan juoman, jossa on juuri sopivissa määrin teelehtien tuomaa suorapuheista ytyä. Valkoisen teen ollessa kyseessä, maku on silti ihana kevyttä. Olen juonut tätä purkin alusta loppuun saakka päivittäin, ja jotain taianomaista tässä juomassa kyllä on, sillä en muista koskaan juoneeni jotain teetä kyllästymättä melkein kaksi kuukautta joka päivä! Päinvastoin, suunnitteilla on matka Singaporeen ja muidenkin TWG-perheenjäsenten testailu, ehkä Marina Bay Sands Tea Salongissa?


Ihanimmista ihaninta teetä.
  
Ainoa kuva tästä herkusta: puoliksi juotu Pentikin monogrammikupponen kotimaisemissa. Kupin (ja lautasen) löysin Akaalta kirpputorilta - mikä tuuri!

2 comments:

 1. Minullekin tulee usein niin ikävä kun lähden SUomesta, tuntuu että olisi voinut tehdä vielä paljon. Oodi on ihan mielettömän upea paikka,olisin melkein valmis muuttamaan takaisin ihan Oodin vuoksi;D
  Mm, tuo ostamasi tee kuulostaa tosi hyvältä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä taas yleensä saan koti-ikävän Australiaan siinä 3-4 viikossa mitä normaalisti ollaan Suomessa. Nyt oltiin vain vajaa kaksi, ja takaisin on yhä hillitön ikävä. Juuri Suomen kesään, lämpimille rantakallioille, vihreyteen ja kukkien tuoksuun... Ja tosiaan kaikenlaista tekemistä olisi ollut vaikka missä. Äidin kanssa olisi ollut kiva olla myös pidempään, ja siskon!
   Tuo tee on kyllä niin ihanaa, että pakko on saada sitä lisää!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!