Varoitus lukijalle!

Lue nämä faktat ennen blogiini tutustumista.

1. Tämä blogi on täynnä postauksia, joissa kirjoittelen lukemistani kirjoista, teestä ja aussielämästä omasta vajavaisesta perspektiivistäni katsoen. Postauksissa kyse on mielipiteistäni, kokemuksistani ja tuntemuksistani, kyse ei ole sen enemmästä. Postaukset eivät siis ole syntyneet pitkän pohdinnan, sopimusten tai tutkimuksen tuloksena. 

2. En saa blogista palkkaa enkä ole ylimääräisen tulon tarpeessa. Tulen hyvin toimeen päätyölläni, joka ei ole kirja-alalla. Kirja-alalla olen tosin viihtynyt aikaisemmin pikavisiiteillä (katso Sannabanana -sivu), mutta ammatti-identiteettini ja urani on muualla. Lukeminen on aina ollut rakas harrastukseni.

3. Luen kirjoja, jotka kiinnostavat minua. Joskus heittäydyn kokeelliseksi. Luen silloin tällöin pyytämiäni arvostelukappaleita. Ne saapuvat ilman viestiä, vaatimuksia tai deadlinea. Joskus harvoin saatan kirjoittaa kirjailijoiden minulle lähettämistä kirjoista. Harvoin siksi, että kirjoja ei minulle kauheasti lähetellä. Nämä molemmat lähteet mainitaan postauksen tunnuksessa 'Arvostelukappale'. Muut kirjat olen joko ostanut, lainannut tai saanut lahjaksi. Kirjoittaessani arvostelukappaleesta en itse ole huomannut lukevani tai kirjoittavani eri tavalla kuin muistakaan kirjoista. Näin siis normaaliarjessa ja hereillä. Hypnoosilla voitaisiin ehkä saada lisää tietoa syvemmistä motiiveistani - ehkä jopa paljastuisi joitakin perimmäisiä syitä siihen, miksi ylipäänsä pakenen arkea kirjojen kuvitteelliseen maailmaan tai koen teenjuonnin niin rauhoittavaksi.

4. Niille, jotka huolehtivat kirja-alan kriisistä ja kirjabloggaamisesta uutena, merkittävänä, jopa mullistavana tekijänä tuolla kentällä, tiedoksi: hahmotan itseni tuossa viidakossa ennen kaikkea lukijaksi, eli kirja-alan tuotosten vastaanottajaksi. Blogialusta mahdollistaa kirjoista keskustelun muiden lukijoiden kanssa. En halua kuitenkaan vähätellä kirjabloggaamista: sillä on takuulla suuri rooli siinä, että lukemisesta voi keskustella niin laajasti, nopeasti ja vapaasti. Koska kirjablogeissa keskiössä ovat kirjat, eli tuotteet, on asialla kaupallinenkin puoli. Ymmärrän, että kustantajat, kirjailijat ja kirjallisuus yleensäkin hyötyvät kirjablogeista lukijoiden ohella. Minusta asia on hyvä, mutta ei motiivi bloggaamiselleni.

5. Vaikka kirjoitan suurimmaksi osaksi kirjoista ja teistä, joihin olen itse ihastunut, kieltäydyn ottamasta vastuuta lukijoiden rahankäytöstä tai ostopäätöksistä niissä tapauksissa, joissa postaus saa mahdollisesti lukijan kiinnostumaan kyseisestä kirjasta tai teestä, tai jopa himoitsemaan tuotteeseen tutustumista reaalimaailmassa. Kuluttakaa vastuuntuntoisesti, etsikää muitakin näkökulmia, käyttäkää kirjastoja, kysykää kavereilta. Postaukset eivät ole mainoksia - minua ei voisi vähempää kiinnostaa ostaako joku muu jotain, josta itse pidän.

6. Kieltäydyn myös ottamasta vastuuta suomalaisten tai muunmaalaisten eri kirjallisuuden lajien nykytilanteista, korkeakulttuurin rappiosta, Australian turismitilastoista tai teenpoimijien ihmisoikeustilanteesta. Päätarkoituksenani ei ole edistää mitään muuta kuin omaa suomen kielen käyttöäni, lukemiseni ja juomiseni (!) muistikirjamaista jäsentämistä ja hedelmällistä keskustelua kirjojen, teen, elämän ja Australian ystävien kesken.
sannabanana
Tilaa ja avaruutta riittää, ihan niin kuin blogimaailmassakin!

 


No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!